4. 2. 2020, 08:11 | Vir: STA

Donald Trump ima posmehljive vzdevke za vse svoje politične nasprotnike

profimedia
Donald Trump ima posmehljive vzdevke za vse svoje politične nasprotnike (foto: profimedia)

Ameriški predsednik Donald Trump je znan po tem, da si za svoje politične nasprotnike rad izmišlja posebne vzdevke. Demokrata Bernieja Sandersa kliče Nori Bernie, nekdanjega župana New Yorka Michaela Bloomberga Mali Mike, predsedniško kandidatko Elizabeth Warren pa Pocahontas.

Nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden je za Trumpa Nori Joe, pa tudi Zaspani Joe, Biden z enim odstotkom glasov in Pokvarjeni Joe. Njegova nasprotnica na predsedniških volitvah leta 2016 Hillary Clinton je prav tako Nora Hillary, Pokvarjena Hillary, Lažniva Hillary, pa tudi Brezsrčna Hillary.

Predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi je bila doslej med drugim Nervozna Nancy, Nora Nancy, Nancy visokih davkov in kriminala. Nekdanjemu predsedniku Baracku Obami je nadel vzdevek Prevarantski Obama, nekdanjemu pravosodnemu ministru Jeffu Sessionsu Butasti južnjak.

Predsedniško kandidatko Elizabeth Warren rad imenuje Pocahontas, po legendarni hčerki indijanskega poglavarja. Ta vzdevek ji je nadel, ko je senatorka pred leti dejala, da ima indijansko kri.

Trumpa najbolj spravlja ob živce, kot kaže, vodja upraviteljev ustavne obtožbe in predsednik odbora za obveščevalne dejavnosti predstavniškega doma ameriškega kongresa, demokrat Adam Schiff, za katerega ima največ nesramnih vzdevkov. Doslej mu je med drugim nadel vzdevke Piflarski slabič, Mali Adam govno, Sluzasti Adam Schiff, Pokvarjeni Adam Schiff, Zmuzljivi Adam Schiff, Lažnivi Adam Schiff, Prevarantski Adam Schiff.

Trump je vzdevek nori poleg Sandersa nadel tudi Arnoldu Schwarzeneggerju, senatorka Feinsteinova pa je Potuhnjena Dianne Feinstein ali Puščajoča Dianne Feinstein. Billu Clintonu je nadel vzdevek Divji Bill, bratu Georga Busha mlajšega Jebu Bushu je govoril Jeb z malo energije, največ vzdevkov pa prihrani za tiste, ki mu gredo najbolj na živce.

Pred Trumpom je vzdevke rad delil nekdanji predsednik Georg W. Bush mlajši, vendar je bil bolj prizanesljiv.

Nekdanjemu predsedniku predstavniškega doma Johnu Boehnerju je sicer nadel še najbolj nesramen vzdevek Boner, kar v ameriškem žargonu pomeni nabrekel spolni ud.

Obami je govoril Skala, nekdanjemu guvernerju Kalifornije Arnoldu Schwarzeneggerju je rekel "Conan republikanec", po naslovu iz filma Konan Barbar, kjer je imel Schwarzenegger glavno vlogo.

Nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie, ki je malce zajetnejše postave, si je od Busha mlajšega prislužil vzdevek Velik fant. Za demokratski senatorki iz Kalifornije Barbaro Boxer in Dianne Feinstein je imel vzdevek Ali in Fraizer, po dveh slavnih boksarjih Mohamedu Aliju in Jou Fraizerju.

Tajna služba, ki varuje predsednike ZDA, svojim varovancem daje posebna imena. Trumpu so iz očitnih razlogov dali naziv Mogotec, Baracku Obami iz manj razumljivih Odpadnik, Georgu Bushu mlajšemu Pionir ali Začetnik, Billu Clintonu Orel, Georgu Bushu starejšemu Gozdni volk, Ronaldu Reaganu pa Surovo usnje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.