16. 2. 2022, 09:21 | Vir: STA

Drama na upravnem odboru CNN: odstopila še nekdanja namestnica in ljubimka Jeffa Zuckerja

profimedia

Dva tedna po odstopu predsednika upravnega odbora ameriške televizijske mreže CNN Jeffa Zuckerja zaradi sicer soglasnega spolnega razmerja s podrejeno, ki pa ga je skrival in ga ni prijavil, je v torek odstopila še njegova nekdanja namestnica in ljubimka Allison Gollust.

Gollustova uradno ni odstopila zaradi razmerja z Zuckerjem, ampak zaradi domnevnih nepravilnosti pri tem, kako je prav tako nekdanji voditelj CNN Chris Couomo poročal in ravnal v času, ko se je njegov brat, nekdanji guverner New Yorka Andrew Cuomo, otepal obtožb o spolnih nadlegovanjih.

"Preiskava je odkrila, da je Gollustova skupaj z Jeffom Zuckerjem in Chrisom Cuomom kršila standarde in prakse poročanja. Mi imamo najvišje standarde novinarske integritete in ta pravila morajo veljati enako za vse," je sporočil glavni izvršni direktor družbe WarnerMedia Jason Kilar.

Gollustova je takoj udarila nazaj in sporočila, da je izjava WarnerMedia poskus maščevanja in odvračanja pozornosti od tega, kako porazno je vodstvo ravnalo v zadnjih dveh tednih. "Globoko sem razočarana, da me po devetih letih obrambe najvišjih standardov novinarske integritete pri CNN od odhodu tako obravnavajo. Odhajam z visoko dvignjeno glavo," je sporočila.

Težav za CNN s tem še ni konec, saj Chris Cuomo razmišlja o tožbi, ker so ga odpustili. Cuoma je sicer odpustil Zucker, potem ko so mu tako svetovali pravniki, ki jih je najel CNN.

Chris Cuomo je skušal pomagati lastnemu bratu pri zavračanju obtožb o spolnih nadlegovanjih, ki so guvernerja stale položaja, čeprav nobena ni bila dokazana. Po odpustitvi je najel odvetnika in namerava iztožiti nekaj milijonov dolarjev, kolikor mu je CNN dolžan po pogodbi.

Kako je svet tudi v ZDA majhen, medtem priča podatek, da je bila Gollustova nekoč komunikacijska direktorica pri guvernerju Andrewu Cuomu, z Zuckerjem pa sta v preteklosti skupaj delala tudi pri televiziji NBC.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord