Nika Vajnhandl | 10. 3. 2022, 11:48

Roparja v zlatarni zvezala uslužbenko, ukradla nakit in denar

Profimedia

Pred Zlatarno Celje v središču mesta se nekaj dogaja ...

Središče mesta je zaprto tudi za pešce in kolesarje. Po do sedaj zbranih obvestilih sta ob 9.00 v prodajalno vstopila storilca, zagrozila uslužbenki, eden izmed njih pa je grožnje podkrepil z orožjem - pištolo. Uslužbenko sta zvezala, iz prodajalne odtujila nakit ter gotovino, in s kraja peš zbežala v predel stare Ljubljane, so za Metropolitan sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Katero zlatarno so oropali?

Rop se je zgodil na Mestnem trgu, storilci so oropali Zlatarno Celje. Po prvih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan. Na kraj je napotenih več patrulj, ki izvajajo aktivnosti glede iskanja osumljencev ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Opis storilcev

Prvi storilec je star okoli 50 let, visok, sivih las, oblečen v črn plašč, zelen črtast pulover, temne hlače, nosil je črno kapo. Drugi je star okoli 30 let, visok okoli 180 centimetrov, črnih kratko pristriženih las, oblečen v tanjšo bundo temno modre barve, črne hlače s čepico na glavi, obut v črne superge, nosil je potovalni kovček svetlomodre barve.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord