8. 10. 2020, 19:39 | Vir: STA

Drugo soočenje Trumpa in Bidna bo virtualno, Trump zavrnil udeležbo

Xinhua/STA

Organizatorji drugega soočenja predsedniških kandidatov na volitvah v ZDA, sedanjega predsednika Donalda Trumpa in demokratskega kandidata Josepha Bidna, ki bo v Miamiju 15. oktobra, so danes sporočili, da bo soočenje potekalo virtualno. A Trump je že sporočil, da se virtualnega soočenja ne bo udeležil.

"Kandidata se bosta udeležila soočenja z ločenih krajev in na daljavo," medtem ko bodo moderator in izbran panel ljudi, ki bodo kandidatoma postavljali vprašanja, v Miamiju na Floridi, je danes sporočila neodvisna komisija, ki organizira soočenje. Za to se odločili, ker želijo zagotoviti varnost kandidatov in vseh vpletenih zaradi covida-19, potem ko so minuli teden Trumpu potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Trump, ki ga še vedno zdravijo zaradi covida-19, je že povedal, da se virtualnega soočenja ne bo udeležil. Za Fox Business News je dodal, da to ni sprejemljivo, češ da ga lahko vedno prekinejo. Komisijo je obtožil, da želi zaščititi Bidna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zatrdil je, da se počuti odlično in da misli, da ni kužen, in to le šest dni potem, ko so mu minuli petek na testu potrdili okužbo. Dodal je, da je skoraj končal zdravljenje, a potrdil, da še jemlje steroide, ki so mu jih prvič predpisali pred dnevi, ko mu je padla raven kisika, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Dodal je, da bi z veseljem imel zborovanje danes zvečer in da ga je hotel imeti že sinoči.

Iz njegove kampanje pa so danes sporočili, da bi namesto na soočenju lahko Trump 15. oktobra pripravil predvolilno zborovanje. Dodali so, da bo imel pred soočenjem "več negativnih testov". Kako to vedo vnaprej, ni jasno, poroča dpa.

Biden je v več anketah dobil veliko boljše ocene kot Trump za prvo soočenje 29. septembra, ki so ga mnogi ocenili kot kaotično zaradi Trumpovega prekinjanja Bidna.

Iz Bidnove kampanje so medtem danes potrdili udeležbo na virtualnem soočenju z besedami, da se Biden veseli, da bo lahko neposredno govoril Američanom. Znova so Trumpa kritizirali zaradi slabega vodenja krize ob epidemiji koronavirusa.

Trump je v pogovoru za Fox Business News, prvem po potrditvi okužbe, danes še kandidatko demokratov za podpredsednico ZDA Kamalo Harris označil za pošast, ki da jo je podpredsednik Mike Pence na soočenju v sredo "uničil".

Menil je tudi, da Biden v primeru zmage na volitvah 3. novembra ne bo dolgo predsednik. Meni, da ne bo zdržal niti dva meseca, saj da ni psihično sposoben. Ne verjame pa anketam, ki kažejo, da ima manjšo podporo od njega. Meni, da so potvorjene.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.