30. 6. 2020, 11:33 | Vir: STA

Družbeni medij Reddit ukinil forum podpornikov Donalda Trumpa

Profimedia

Družbeni medij Reddit je ukinil forum podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa zaradi pogostega kršenja pravil in smernic spletne strani. Platforma za predvajanje vsebin v živo Twitch pa je zaprla stran ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi sovražnih vsebin na strani.

Glavni izvršni direktor Reddita Steve Huffman je dejal, da so forum, ki je gostoval pod imenom r/The_Donald, ukinili, ker je pogosto kršil pravila spletne strani, zaradi sovražnosti do podjetja in drugih skupnosti ter zaradi pomanjkanja najosnovnejše kulture.

Huffman je ob tem opozoril, da so ukinili skupaj okoli 2000 forumov, med njimi tudi levičarske, ki so kršili pravila in na katerih izražajo sovraštvo. Okoli deset odstotkov odstranjenih forumov je sicer imelo po več kot deset dnevnih uporabnikov. Na ukinjenem forumu v podporo Trumpu je redno razpravljalo v povprečju 7780 uporabnikov dnevno.

Twitch prepovedal Trumpov kanal

Kmalu za Redditom je tehnnološki velikan Amazon sporočil, da na platformi za predvajanje vsebin Twitch ne bo več kanala ameriškega predsednika, ki ga je odprl šele oktobra lani.

"Sovražno obnašanje ni dovoljeno na Twitchu in zaradi kršenja pravil je kanal predsednika Trumpa začasno ukinjen," so zapisali pri Amazonu, ki upravlja s platformo, priljubljeno predvsem med igralci spletnih igric.

Ena od spornih vsebin je bil posnetek Trumpovega predvolilnega zborovanja leta 2016, na katerem je dejal, da Mehika pošilja v ZDA posiljevalce. Drugi je bil posnetek njegovega nedavnega nastopa v Tulsi, kjer je javno ugibal o tem, kako zelo močan je Latinoameričan, ki vdira v hišo neke ženske.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.