21. 12. 2018, 16:30 | Vir: STA

Dunaj: V streljanju v središču mesta ena smrtna žrtev, ena oseba ranjena

Profimedia

V enem od lokalov v središču Dunaja so odjeknili streli. Kot na spletni strani poroča avstrijska televizija ORF, ki se sklicuje na navedbe reševalcev, je v streljanju umrl en človek, eden pa je huje ranjen. Strelec je še na begu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policija je izključila možnost terorističnega dejanja, šlo naj bi za naklepno kaznivo dejanje. Sporočili so še, da mimoidoči niso ogroženi.

Okoliščine streljanja, ki se je zgodilo okoli 13.30, še niso znane, policija identiteto žrtev že pozna, vendar je v interesu preiskave ni razkrila javnosti.

Po poročanju srbskih medijev je šlo za obračun balkanskih mafijskih združb. V streljanju naj bi bil ubit član "Kavaškega klana" 31-letni Vladimir Roganović, ranjen pa član te črnogorske kriminalne združbe 22-letni Stefan Vilotijević, ki je v kritičnem stanju.

Strelec je po napadu pobegnil, policija ga še išče. Okolico prizorišča streljanja so zaprli za javnost, na območje so prišli policisti z neprebojnimi jopiči in čeladami, v zraku je bil policijski helikopter.

Eden od očividcev je za časnik Kurier povedal, da sta bili žrtvi ustreljeni v pasaži. "Dva človeka sta ležala na tleh, tretji pa je govoril: 'Brat, brat!' v slovanskem jeziku," je dodal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.