13. 2. 2020, 14:28

Dunking Devils postavili nor trampolinski park med tovornimi zabojniki

Dunking Devils Press

Dunking Devils, ki slovijo po svojih neverjetnih akrobacijah na še bolj neverjetnih lokacijah, so s tokratno izbiro prizorišča znova navdušili. Leteči vragi so v svoji najnovejši epizodi spletne serije DD Squad leteli med tovornimi zabojniki. V sodelovanju s Slovenskimi železnicami, s katerimi so izvedli že vrsto odmevnih projektov, so svetovno znani akrobati sredi kontejnerskega terminala v Ljubljani postavili trampolinski park, kot ga še niste videli! S pomočjo tovornih zabojnikov so Dunking Devils sestavili trampolinski zid in večnivojske trampoline, na katerih so izvajali vrteče salte in obrate, ena izmed bolj genialnih zamisli pa je zagotovo bila premikajoč trampolinski sendvič

AKROBACIJE SREDI KONTEJNERSKEGA TERMINALA V LJUBLJANI 

Dunking Devils nas zadnjih nekaj mesecev neprestano navdušujejo z dih jemajočimi akrobacijami, ki jih lahko vidimo v njihovi spletni seriji DD Squad. Tekom petih epizod so svoje podvige izvedli že na številnih zanimivih lokacijah po Sloveniji, tokratno prizorišče pa je zagotovo eno izmed bolj neobičajnih. Leteči vragi so v najnovejši epizodi svoje akrobacije popeljali med tovorne zabojnike, s pomočjo katerih so sredi kontejnerskega terminala v Ljubljani, ki se razprostira na kar 100.000 m2, postavili pravi trampolinski park. Z večtonskimi kontejnerji so Dunking Devils sestavili ogromen trampolinski zid in večnivojske trampoline, na katerih so izvajali vrteče salte, stoje in obrate. 

POSTAVILI PREMIČEN TRAMPOLINSKI SENDVIČ

Ena izmed bolj genialnih zamisli, ki so jo udejanjili, je bila zagotovo premični trampolinski sendvič, ki je zahteval kar nekaj iznajdljivosti. Da so ga lahko spravili v pogon, so zgornji trampolin pritrdili na dvigalo, spodnjega pa na kamion, ki sta se nato premikala istočasno. Za izvedbo tega podviga je bilo potrebno ogromno natančnosti, saj je moralo biti gibanje obeh strojev popolnoma usklajeno. Čeprav so v letu 2019 na kontejnerskem terminalu Ljubljana preložili kar 47.276 intermodalnih transportnih enot, bo zaposlenim najbolj v spominu zagotovo ostalo prelaganje tovornih zabojnikov za Dunking Devilse - nenazadnje je pri postavitvi štel vsak centimeter. Poleg trampolinov so leteči vragi bili opremljeni tudi z airbagom, ki jim je omogočil varno letenje z vrha kar 15-metrskega dvigala! 

ZADNJI V NIZU USPEŠNIH PROJEKTOV MED SLOVENSKIMI ŽELEZNICAMI IN LETEČIMI VRAGI

Video, ki so ga Dunking Devils posneli z namenom promocije dejavnosti SŽ Tovorni promet na sejmu Transport Logistics, je še eno v vrsti uspešnih sodelovanj s Slovenskimi železnicami. Tekom večletnega partnerstva so skupaj izvedli že številne projekte, izmed katerih je bil eden odmevnejših vsekakor zabijanje na drvečem vlaku, s katerim so počastili 110. obletnico Bohinjske proge. V preteklosti so v sodelovanju s Slovenskimi železnicami Dunking Devils sestavili tudi akrobatski vlak, na katerega so namestili skakalnice za BMX kolesa, olimpijski trampolin, rusko gugalnico in celo bazen s 70 tonami vode! Tokrat so neustrašni akrobati svoje akrobacije s tirnic prestavili na trdna tla in prek snemanja na kontejnerskem terminalu, ki je ena od osrednjih točk slovenskega železniškega omrežja, spoznavali še drug del dejavnosti SŽ Tovornega prometa.

IZJAVA

Gašper Novak, akrobat Dunking Devils in član DD Squad

“Za nami je še eno super sodelovanje s Slovenskimi železnicami. Veseli smo, da so nam izkazali podporo pri izvedbi našega najnoveškega podviga, saj brez njih ta ne bi bil mogoč. Projekt, trike in načrte sva v celoti zasnovala skupaj z Janom Žnidaršičem, pri njihovi realizaciji pa je bila ključna profesionalnih pomoč zaposlenih pri SŽ Tovorni promet. Res nas je presenetilo, kako natačno lahko postavljajo te večtonske kontejnerje - praktično na nekaj centimetrov! Za vse akrobate DD Squad je bila ta epizoda nekaj norega, saj smo lahko sestavili raznorazne konstrukcije s trampolini. Počutili smo se kot otroci v peskovniku - le, da je bil ta peskovnik malo bolj nevaren. Seveda smo - kot vedno, povabili tudi naše prijatelje, saj je vsak podvig bolj zabaven, če nas je več! Še enkrat hvala vsem pri Slovenskih železnicah in upamo, da nas v prihodnosti čaka še mnogo takšnih projektov!”

O KONTEJNERSKEM TERMINALU LJUBLJANA

Kontejnerski terminal Ljubljana je ena od osrednjih točk slovenskega železniškega omrežja. Čezenj potekajo prevozi v kombiniranem prometu, ki združuje železniške, cestne in pomorske prevoze. Na površini 99.250 m2, ki vključuje štiri glavne tire v skupni dolžini 2.400 m, sodelavci SŽ Tovornega prometa organizirajo kombinirane prevoze v notranjem in mednarodnem prometu. Na leto skozi kontejnerski terminal Ljubljana pot nadaljuje na tisoče ton blaga; v letu 2019 je tako prispelo oziroma se z njega odpeljalo kar 17.474 tovornih vagonov, skupno pa je bilo preloženih kar 47.276 intermodalnih transportnih enot.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.