14. 4. 2008, 11:16 | Vir: Playboy

Edini priročnik, kar jih potrebujete

Zgodba se ponavlja vsako noč: hudo bejbo odpelje »novim dogodivščinam naproti« tip, ki ni ravno Brad Pitt ali Sebastijan Cavazza, ni najbolj zabavno bitje na svetu in še zdaleč ne dedič vsaj manjšega koncerna – nekaj, kar ji reče, jo prepriča, da je čas za posteljno romanco. Včasih ne prideta niti do avtomobila, ko ju že povsem prevzame poželenje, in se potem vrneta v bar žejna in očitno zadovoljena.

Vsako zapeljevanje je seveda napeta zgodba, ki sledi določenim zakonitostim. Zgodba, v kateri ima moški približno tisoč priložnosti, da vse skupaj zajebe. Vse pa je odvisno od tega, kako dobro obvlada umetnost zapeljevanja.

Obstaja zlato pravilo, kako ji zlesti v hlačke že prvo noč. Tako preprosto je, da ga večina moških preprosto spregleda: ona se mora počutiti razumljeno, pa čeprav je vse, kar morate razumeti: »Hočem se poseksati s teboj in iz tega nočem delati velike stvari.« Ob tem mora imeti dovolj velik občutek varnosti, da se ji ni treba pretvarjati. Če pa ji moški vlije občutek, da je ona njegov center vesolja (in veselja), je pol igre že dobljene. Zapeljevanje je več kot celonočno delo. To je znanost. In ženska hoče, da obvladate svoj posel.

Osnovno pravilo

Ženske ne gredo v klube ali na zabave zato, da bi bile s svojimi prijateljicami. Če vam natvezijo kaj takega, se vas hočejo znebiti. Iščejo moške. Sicer bi bile doma s prijateljicami, nekaj picami in čokolado!

Izberite jo

Je s prijateljicami, zabava se, videti je, da bi se dala dol kot potrebna mornarka. Poskusite začutiti njene vibracije in vibracije ljudi, ki so z njo. Kakšna ženska je? Žurerka? Zemeljska boginja? Divja mačka? Za poroko godna ženska? Se veliko smeji ali čaka, da jo bo kdo impresioniral? Kaj pije? Kako se vedejo njeni prijatelji? Opazite njene močne strani: pleše na dober komad? Kaj pa negotovost? Je bolj sramežljiva, ko se pogovarja z neznanci? Te informacije vam lahko zelo koristijo pozneje.

Vzpostavite stik

Deluje skoraj vse. Če je vsaj malo zainteresirana, je pripravljena preživeti nekaj čudnih uvodnih trenutkov. Humor je najboljša metoda, a pazite, da vas ne zanese. Prav tako se prilagodite njeni zrelosti. 23-letnica vam bo pripravljena odpustiti veliko več kot 38-letnica. Starejše ženske hočejo zgodnji signal, da ste nekdo, s katerim se lahko pogovarja. Kar nas pripelje do naslednje stopnje.

Pokažite zanimanje

Naj vas ne skrbi, kako zanimivi ste. Raje se naučite pokazati zanimanje. Spustite se v pogovor z mislijo, da nimate česa izgubiti, naučite pa se lahko veliko. To je osnovna veščina preživetja, toda včasih traja dolgo, preden jo obvladamo.

Vprašanja naj bodo realna in ne pozerska. Če se je povsem razvnela ob komadu U2, jo povprašajte kaj o bendu. Poskušajte jo čim prej pripraviti do tega, da bo začela govoriti o temi, ki jo pozna in ob kateri se počuti samozavestno. Ne zaplujte v težke filozofske debate. Izogibajte se morbidnih tem in vsemu, kar je povezano s seksom.

Naj ona vodi

Ne zaslišujte je in tudi ne govorite preveč o sebi. Ženska bo vprašala stvari, ki jih hoče vedeti o vas. Če boste tudi vi dajali tak vtis, se bo počutila varno. Naslonite se nazaj in prepustite govorjenje njej. Zakaj je ne zasuti s tem, kako kul ste? Ženska se počuti cenjeno, če ima občutek, da jo slišite. Noče, da ji rešite vse življenjske težave (ne še). Hoče, da ji izkažete sočutje. Pika. To velja za vse ženske. Ko se počuti cenjeno, se počuti močno, polaskano in varno. Odpre se. Mogoče se ne bo zaljubila v vas, a si bo mislila, da jo hočete zares spoznati. Potem vam bo hotela pokazati, kdo je. Na koncu vas bo hotela poseksati do amena, ker je to le še en način, s katerim vam lahko pokaže, kako zelo seksi je.

Dajte ji, kar hoče

Če potrebuje moč, jo ohrabrite. Če potrebuje občutek, da se ona odloča za vse, ji dajte tudi to. Če hoče biti impresionirana, jo impresionirajte – malce več govorite, a govorite o stvareh, o katerih se hoče pogovarjati. Pustite ji, da se vam bo začela odpirati.

Pokažite svoj jaz

Ženske potrebujejo intimnost. Vznemirila se bo ob odkrivanju vašega notranjega sveta: pesnik v poslovnežu, mistik v telesu borznega posrednika … Ona išče razlog, da vas brani. Dajte ji ga. Usmerite pogovor tako, da ji boste všeč. Lačni umetnik? Ostanite pri estetiki in ne govorite o pomanjkanju denarja, razen če se bo lahko s tem poistovetila. Majhni? Ne govorite nevrotično o tem. Prijateljica se je hotela znebiti nekega tipa s stavkom: »Tako majhen si, da bi lahko tvojo glavo uporabljala za odlaganje kozarca.« On ji je skulirano vrnil: »Ja, in?« To jo je nasmejalo. Po vroči noči, polni seksa, se je nasmejal tudi on.

Nasmehnite se

Neverjetno, koliko žensk omeni to. Saj se zabavate, ko govorite z njo, mar ne?

Laskajte ji

Nekje na začetku pogovora poudarite njene boljše lastnosti. Izogibajte se pripombam o njenem telesu. Vsako ščene, ki ga je srečala, ji je povedalo, da ima lepe oči. Namesto tega raje komentirajte njeno vedenje ali kar je rekla: »Vesel sem, da se pogovarjam s teboj, ker si najbolj zanimiva oseba na zabavi.« Povejte ji nekaj, kar se sklada z njeno predstavo o njej sami. Ne pozabite, da so možgani največji spolni organ: zato ne bodite kot vsi klovni v baru, ki hočejo samo njeno telo. Pokažite, da občudujete tudi njene seksi možgančke, in dobili boste VIP-povabilo tudi za invazijo na spodnje regije.

Laskanje je lahko dober začetek pogovora, še bolje pa učinkuje, če ga uporabite malce pozneje. Deluje bolj iskreno, kar verjetno tudi je.

Tudi sočustvovanje je eden izmed načinov laskanja. Ko vam pripoveduje o situaciji doma ali v pisarni, ji lahko poveste kratko anekdoto, ki bo pokazala, da natančno veste, kako se počuti. In primaknila se bo bliže …

Dajte ji občutek varnosti

To je ravno nasproten proces od laskanja. Če ugotovite, da je malce negotova pri pogovoru z neznanci, to prenesite nase: »Skoraj nikoli se ne pogovarjam z neznanci v baru.« Pri tej tehniki bodite previdni, da ne izjavite nečesa, kar je v popolnem nasprotju z vami. Zgornja trditev res ne bo imela pozitivnega učinka, če boste minuto zatem načeli živahen pogovor z natakarico.

Vprašajte, ali je prosta

Ponavadi lahko že iz pogovora razberete, ali ima partnerja. Če ne nosi prstana, jo lahko diskretno vprašate, ali je še prosta. Če nosi prstan, a imate močan občutek simpatije, jo vprašajte, kakšne načrte ima malce pozneje. Ne bo ji odveč. V bistvu vam bo hvaležna, saj izražate vsaj del svojih namer. To je tudi njena priložnost, da se umakne. In kaj, če nosi prstan in ga sname? Ne sprašujete več in namesto naslednje pijače pri natakarju naročite kondome. Dvojne.

Premik

Veliko žensk pravi, da jih lahko poželenje ujame popolnoma nepripravljene in iznenada. Nekaj rečete in nenadoma jo neizmerno privlačite. Ne zamočite tega z dolgovezenjem. Bodite pozorni na telesne znake. Ko se ženska odloči za akcijo, dobi poseben sijaj. Mogoče je to zaradi vročine, ki puhti iz nje, ali pa zaradi oblaka feromonov. Pomakne se bliže, oči se ji omehčajo, glas zniža in ustnice ji pordečijo. Tudi če ne opazite teh znakov, imate še vedno dobre možnosti.

Dokler ne izjavi dokončnega ne, ste še vedno v igri. Potegnite črto: Kako dolgo že govorite? Ali vas bo še ena pijača uspavala? Se zdi, kakor da čaka na vaš namig? Če še vedno dvomite, jo povprašajte o počutju. Predlagajte kaj novega, a pri tem ostanite pozitivni. Namesto »Sit sem tega prostora« lahko rečete »Rad bi se še pogovoril o tem, a greva kam drugam?« (Če predlagate to, imejte v mislih prostor, ki je intimnejši.)

Prevzemite nadzor

Ni pristopa, s katerim bi se izognili tveganju pri veliki potezi. Na koncu morate nekaj storiti. Če je ženska agresivna, vam bo kar direktno povedala, da je čas za akcijo. Toda večina žensk želi, da naredite prvi korak vi. Ženske so pravi geniji pri ocenjevanju svojega ljubezenskega življenja: v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti se hočejo zaščititi pred razočaranji. Če vi naredite prvi korak, za to ne bo krivila sebe. Vi ste jo prepričali, vi ste bili za stvar, vi ste jo prelisičili. To se bo zgodilo tudi, če je ona začela pogovor.

Fizični stik

Dotaknite se je. Poljubite jo. Sramežljivo srnico primite za roko in jo odpeljite v temen kotiček ali do svojega avtomobila. Če reče, da mora na WC, jo pospremite. Tukaj se ponavadi zalomi. Čas, ko jo pustite samo, je ravno dovolj dolg, da si premisli ali da jo prestreže njena prijateljica. Bodite odkriti. Recite: »Uživam in hočem biti v tvoji družbi.«

Če je mlada in se upira, jo vprašajte še enkrat. Če je starejša in se upira, jo vprašajte, ali je prepričana v svojo odločitev. Poglejte jo z zaljubljenimi očmi, a ne tečnarite. Pod nobenim pogojem je ne vprašajte, zakaj ne. Če boste odreagirali skulirano, se bo na to spomnila, ko vas bo videla prihodnjič. Velikokrat ljudje šele drugič ali tretjič opustijo sladko flirtanje in preidejo na naslednjo stopnjo. Če vmes posežejo prijateljice, jo povlecite na stran in ji zašepetajte v uho, da bi radi bili samo z njo ali jo videli pozneje. Tako lahko dobite njeno telefonsko, in če so stvari med vama vroče, boste prihodnjič, ko bosta sama, hitro zakoličili teren.

Bodite skulirani

To še posebno velja po dejanju. Če zjutraj začne iskati svoje krilo, ne bodite presenečeni, če noče vaše številke. Odigrali ste svojo vlogo in zdaj je tega konec. Mogoče ne bo hotela imeti občutka, da je lahka, mogoče vas je izkoristila, mogoče je zagledala v vas nekaj, kar ji ni bilo všeč. Je vaš ponos res tako krhek, da po noči vročega seksa ne morete oditi z nasmejanim obrazom?

Več sreče prihodnjič

Če na svojem nočnem pohodu niste bili uspešni, premislite, kaj je delovalo in kaj ni. Bodite analitični. Pogovorite se o tem z dobrimi prijatelji, moškimi in ženskami. Naj vam povedo, kako vas vidijo oni. Gradite na tem, kar vam je uspelo, in ne obupajte: seksualna pogajanja med žensko in moškim so življenjski projekt.

TEKST: Andrej Gornik

FOTO: Oliver Paffrath

OBLAČILA: Hugo Boss

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.