8. 1. 2021, 13:51 | Vir: STA

V eksploziji na celjski avtobusni postaji dva poškodovana, vzrok napaka na plinski napeljavi

profimedia

Vzrok današnje eksplozije na glavni celjski avtobusni postaji je bilo uhajanje plina. Kot je za STA povedal poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik, je po prvih ugotovitvah prišlo od okvare enega ventila, zagorela je tudi elektro omarica. Ker je bila koncentracija plina zelo močna, se je zgodila eksplozija, je dejal.

Po oceni Požežnika je nastala velika gmotna škoda, saj je veliko oken razbitih. "Trenutno poteka pregled prostorov avtobusne postaje in njihovo prezračevanje. Na kraju dogodka je bilo sedem poklicnih gasilcev in gasilci treh celjskih prostovoljnih gasilskih društev," je še dodal Požežnik.

Kot je za STA povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin, so bile v eksploziji poškodovane tri osebe, a hujših poškodb niso utrpele. Naknadno so iz celjske policijske uprave sporočili, da sta bili hospitalizirani dve osebi, nobena od njiju ni v kritičnem stanju. Ogled kraja dejanja, ki sta se ga udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, pa še poteka, so sporočili s celjske policije.

V celjski bolnišnici pa so za STA navedli, da so sprejeli tri poškodovance.

"Vsi trije so še v diagnostičnem postopku, prvi pregledi pa kažejo, da so lažje poškodovani. Gre za udarnine, ki jih je povzročil udarni val eksplozije. Dva bosta predvidoma ostala na opazovanju v bolnišnici, eden pa naj bi bil po vsej opravljeni diagnostiki odpuščen v domačo oskrbo," so še navedli v bolnišnici.

Iz Energetike Celje so sporočili, da so ugotovili okvaro na cevi hišnega priključka na avtobusni postaji, ki je povzročila uhajanje zemeljskega plina.

"Dežurna ekipa je zaprla podzemni ventil na plinskem priključku in prekinila dovod plina v objekt. Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom,"so sporočili iz podjetja.

Policija poziva občane, naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.