5. 2. 2021, 19:08 | Vir: STA

Eksplozija v mizarski delavnici na Lancovem ugasnila tri življenja

profimedia

V nedelujoči mizarski delavnici na Lancovem v bližini Radovljice je danes nekaj pred 15.30 odjeknila eksplozija. V objektu so bile v času eksplozije tri osebe, vse tri pa so bile tako hudo poškodovane, da so umrle na kraju dogodka. Prvi podatki kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva, vzrok eksplozije pa še ni znan.

Kot je na kraju dogodka povedal poveljnik Gasilske zveze Radovljica Janez Koselj, so gasilci ob 15.27 prejeli poziv, da je prišlo do eksplozije v bližini trgovine na Lancovem. Aktivirane so bile tri gasilske enote, in sicer Lancovo, Radovljica ter Podnart. Skupaj je v intervenciji sodelovalo 28 gasilcev s sedmimi vozili.

"Ob prihodu na kraj smo takoj zavarovali območje in izvedli hiter pregled objekta zaradi morebitne dodatne nevarnosti, v nadaljevanju pa nudili pomoč nujni medicinski pomoči ter policiji pri zavarovanju kraja," je povedal Koselj. Poleg tega so gasilci v objektu, na katerem po eksploziji ni prišlo do požara, tudi izklopili elektriko in zaprli vodo.

Koselj je pojasnil, da se je eksplozija zgodila v objektu, v katerem je bila mizarska delavnica. "Ta sedaj ni delovala, ampak vseeno so objekt očitno ogrevali in tudi nekaj sanirali," je povedal. V času eksplozije so bile v objektu tri odrasle osebe in vse tri so bile tako hudo poškodovane, da so umrle na kraju dogodka.

Kriminalisti so že opravili prvi del ogleda kraja dogodka in okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva. Vzrok še ni znan, kriminalisti pa so ogled kraja, ki ga je prevzela preiskovalna sodnica, prisoten pa je bil tudi državni tožilec, danes prekinili in ga bodo nadaljevali v soboto, je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

V eksploziji je nastala večja materialna škoda. Poleg peči je bil poškodovan še del sten in okna. Okoliški objekt niso bili ogroženi, je pa bila v času intervencije na tem delu zaprta cesta Lipnica-Lancovo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.