27. 4. 2022, 17:00

Elon Musk se zanima za Srbe, kaj bo kupil tokrat?

Profimedia

Najbogatejši zemljan je izrazil zanimanje za balkansko podjetje. 

Elon Musk se po uspešnem nakupu Twitterja, zdaj zanima za delež podjetja Minaqua, čigar proizvodnja se nahaja v srbskem Novem Sadu, poroča N1.

Kaj so povedali Srbi?

Da. V Tesli so izrazili interes za sodelovanje z našim podjetjem, ki bi vključevalo prevzem enega dela,” je potrdila Tatjana Malbaša iz novosadskega proizvajalca mineralne vode Minaqua. Po njenih navedbah naj bi srbsko podjetje resno premislilo o ponudbi, pripravljali pa naj bi tudi vzorce mineralne vode, ki jih bodo poslali v Tesla Motors.

To pa naj ne bi bilo edino srbsko podjetje, za katero se zanima najbogatejši Zemljan Elon Musk. Direktor podjetja Minaqua je medijem med drugim povedal, da je poleg njih Musk stopil v stik še z nekaj drugimi podjetji po Evropi, ki se ukvarjajo s proizvodnjo vode z naravnim jodom. Več podrobnosti o tem naj bi bilo znanih v naslednjih tednih.

Sicer pa je te dni močno odmevala novica, da bo izvršni direktor tesle prevzel vodenje družbenega omrežja Twitter. Dogovor o prodaji platforme z 217 milijoni uporabnikov je vreden 41 milijard evrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.