14. 11. 2020, 07:35 | Vir: STA

Elon Musk v enem dnevu opravil štiri teste - izid po dvakrat pozitiven in negativen

STA

Ustanovitelj družbe Tesla Elon Musk je danes na Twitterju sporočil, da se je v četrtek v enem dnevu s hitrim testom štirikrat testiral na okužbo z novim koronavirusom in da je bil na testu dvakrat pozitiven in dvakrat negativen.

V vrsti tvitov je sporočil, da ima nasprotujoče si rezultate hitrih antigenskih testov, ki jih je opravil, potem ko je zadnje dni smrkal in kašljal ter imel malce povišano telesno temperaturo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri tem je izpostavil, da je šlo za "isti aparat, isti test in isto medicinsko sestro".

Musk, ki je v začetku leta zavračal skrbi zaradi pandemije novega koronavirusa in se boril proti karantenskim ukrepom v Kaliforniji, v okviru katerih so zaprli njegovo tamkajšnjo tovarno, je še napovedal, da bo opravil bolj točen test PCR, ki ga je treba poslati na analizo v laboratorij in na izid počakati okoli 24 ur.

Hitri antigenski testi so manj občutljivi na majhne količine virusa, tako da obstaja večja verjetnost, da negativen izid ni gotov, še navaja AFP.

Njegovo vesoljsko podjetje SpaceX bo predvidoma v soboto proti Mednarodni vesoljski postaji poslalo štiri astronavte, prvič po uspešnem poskusu s posadko v maju. Takrat je bil Musk v kontrolni sobi, vodja Nase Jim Bridenstine pa je danes dejal, da v Kennedyjevem vesoljskem centru ne sme biti nihče, ki je bil na testu za koronavirus pozitiven. Vsi, ki so pozitivni, morajo v karanteno in samoizolacijo, je poudaril. Astronavti so pred poletom v vesolje sicer v karanteni od 31. oktobra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.