7. 12. 2019, 06:00 | Vir: STA

Elonu Musku ne bo treba plačati odškodnine zaradi razžalitve

profimedia

Porota v Los Angelesu se je po slabi uri zasedanja odločila, da milijarderju Elonu Musku ne bo treba plačati milijonov dolarjev odškodnine britanskemu potapljaču, ki ga je tožil zaradi razžalitve. Porota je menila, da Vernonu Unsworthu ni uspelo dokazati, da ga je Musk ozmerjal s pedofilom.

Unsworth je lani na Tajskem uspel rešiti 12 fantov in njihovega trenerja, ki so se ujeli v poplavljeno podzemno jamo. Musk je med reševanjem ponujal svojo podmornico, Unsworth je dejal, da gre za javnomnenjsko potezo in Muska pozval, naj si podmornico nekam vtakne, ta pa ga je označil za "pedo-fanta".

Unsworth je tožil, zahteval skoraj 200 milijonov dolarjev, 20 milijard dolarjev vredni Musk pa je zavrnil poravnavo in šel raje na sodišče, kjer je ponovil, da ni mislil dobesedno, da je Unsworth pedofil, ampak mu je le vrnil žaljivko z žaljivko.

Pedo-fant naj bi bila povsem običajna žaljivka v Južni Afriki, od koder izvira.

Porota je menila, da Unsworthu ni uspelo dokazati razžalitve in trpljenja, ustanovitelj vesoljskega podjetja SpaceX in podjetja za električne avtomobile Tesla Musk pa bo obdržal sovje težko prislužene milijone.

profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.