24. 10. 2021, 20:26 | Vir: STA

EU poziva mlade, da s svojimi idejami sooblikujejo vizijo prihodnosti unije

profimedia

Evropska komisija poziva mlade, naj delijo svoja pričakovanja in zamisli o tem, kaj naj bi v okviru evropskega leta mladih prihodnje leto dosegli. Evropa potrebuje vizijo, zavzetost in udeležbo vseh mladih, da bi zgradila boljšo prihodnost, ki bo bolj zelena, bolj vključujoča in digitalna, so prepričani v Bruslju.

Evropska komisija je v ta namen objavila tudi anketo, ki bo pripomogla k razumevanju, katere teme, vrste dejavnosti in trajno zapuščino si mladi v prihodnjem evropskem letu želijo. Anketa bo na voljo do 17. novembra na spletni strani sta.si/q11NXY

Leto, ki ga je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen predlagala v svojem govoru o stanju v EU, bo vključevalo vrsto dogodkov in dejavnosti za mlade. Namen je spodbuditi prizadevanja EU, držav članic ter regionalnih in lokalnih oblasti, da se zavedajo prizadevanja mladih med pandemijo ter okrepijo podporo in sodelovanje z mladimi v procesu izhoda iz pandemije covida-19.

Mlade bodo k sodelovanju vabili tudi prihodnje leto, saj želijo pri Evropski komisiji spremljati razvoj evropskega leta mladih in ob tem zbirati nove zamisli. Pred in med letom bodo proces usmerjali mladi, da bodo lahko kar najbolje izkoristili prednosti svojega evropskega leta, so še sporočili iz Bruslja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord