1. 12. 2020, 18:42 | Vir: STA

Evroposlanec Orbanovega Fidesza in velik nasprotnik LGBT+ pravic ujet med skupinskim seksom 25 moških

Jozsef Szajer v Evropskem parlamentu.

Profimedia

Evropski poslanec iz vrst madžarskega Fidesza Jozsef Szajer je danes priznal, da se je udeležil petkove zabave v Bruslju, ki jo je policija prekinila zaradi kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Belgijski mediji so to zabavo označili za orgijo. Szajer je sicer že v nedeljo sporočil, da odstopa kot evroposlanec.

Vodja delegacije Fidesza v Evropskem parlamentu Szajer je danes sporočil, da je bil na petkovi zasebni zabavi v Bruslju, o kateri danes poročajo belgijski mediji. Za kakšno vrsto zabave je šlo, 59-letnik ni pojasnil. Belgijski mediji so sicer poročali, da je šlo za orgijo.

"Ko me je policija vprašala po identiteti, sem dejal, da sem evropski poslanec, saj nisem imel osebnega dokumenta," je zapisal. Policija je nadaljevala postopek, izdala uradno ustno opozorilo in ga prepeljala domov, je dodal, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poudaril je, da ni užival drog, čeprav je policija dejala, da so našli tabletko ekstazija. Pripravljen je bil opraviti tudi test na prisotnost drog, vendar policisti tega niso storili. 

"Globoko obžalujem kršenje pravil za zajezitev covida-19, bil sem neodgovoren," je še sporočil v izjavi in dodal, da sprejema globo.

"Z nedeljskim odstopom sem potegnil politične in osebne zaključke," je še poudaril. Opravičil se je družini, kolegom in volivcem. Prosil jih je, naj ta "spodrsljaj ocenjujejo na podlagi 30 let zavzetega in trdega dela". Izpostavil je še, da je za ta osebni spodrsljaj kriv samo on.

Belgijski mediji so danes poročali, da je bruseljska policija v petek v gejevski četrti belgijske prestolnice prekinila orgijo, na kateri je bilo 25 moških, med njimi evroposlanec in več diplomatov. Bruseljsko tožilstvo je danes za AFP potrdilo, da so na petkovi zabavi v središču Bruslja ujeli 20 moških. Zaradi kršenja protikoronskih pravil so jim naložili plačilo 250 evrov globe.

Szajer je sicer že v nedeljo sporočil, da odstopa s položaja evropskega poslanca. Položaj bo uradno zapustil 31. decembra. Pri tem je zanikal, da bi bil odstop povezan z aktualno politično razpravo med Brusljem in Budimpešto glede pogojevanja sredstev s spoštovanjem vladavine prava. Dodal je, da odstopa iz osebnih razlogov.

Madžarski Fidesz kot skrajno desna stranka sicer odkrito nasprotuje pravicam LGBT+ skupnosti. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.