30. 6. 2022, 09:36 | Promocijska objava

Festival Bled bo tudi letos nudil vrhunske koncerte za vse okuse

promocijska fotografija

Festival Bled, ki ga z ljubeznijo in entuziazmom vodi in oblikuje slovenski violinist Jernej Brence, bo tudi letos tradicionalno potekal v začetku julija in že 27. leto zapored ponujal številne vrhunske dogodke. Med 1. in 19. julijem bodo na Bledu gostili številne glasbene koncerte za raznoliko občinstvo, zato se zagotovo za vsak okus nekaj najde.

V 27. letih se je na Festivalu Bled dogajalo veliko, ustvarjalci programa prihajajo z najrazličnejših zvrsti glasbenega področja, letno pa festival obišče tudi do 5000 ljudi, tako domačih kot tujih gostov, saj festival poteka ravno na vrhuncu poletne sezone. Letos bo prvič na sporedu glasbena komedija igralca in odličnega pevca Klemena Slakonje ob spremljavi Small Banda, gostiteljem pa je tudi uspelo združiti etno ansambel Balkan Boys z orkestrom Slovenske vojske v projektu Gypsyland.

Že načrtujete izlet v biser Slovenije? Naj vam poletje popestrijo še številni glasbeni dogodki, s čudovitim pogledom na otok in grad ter še boljšo glasbeno spremljavo.

Občudovanja vreden program in številni znani nastopajoči

Letošnji program zajema zelo bogato ponudbo mladih talentov med katerimi izstopajo Mak Muni Mihavec, eden najboljših slovenskih pianistov, Opera Pannonica, ki združuje vokalne soliste iz Hrvaške in bo prinesla na Bled opero in opereto ter Berlin Tokyo Quartet, kvartet, ki je povezan med Berlinom in Tokiem. Slovenski jagodni izbor ustvarjalcev vključuje legendarno skupino Laibach, kantavtorja Iztoka Mlakarja in Zorana Predina s skupino Lačni Franz. Za glasbene sladokusce bodo tukaj še Ludo Marien in s svojim ansamblom harmonik, Violinomanija, Cello attacca! z Zvezdano Novaković, ki bodo prav na festivalu izvedli svojo krstno izvedbo ter številni drugi.

Karte za koncerte so že v prodaji, več o samih cenah, datumih posameznih nastopov ter ostale informacije si preberite na  spletni strani Festivala Bled na http://www.festivalbled.com/si/.

Zagotovite si čudovite poletne večere  na idilični lokaciji v Sloveniji in uživajte v glasbenih skrivnostih, ki jih ponuja festival z dolgo tradicijo, katerega ideja je združevanje  kvalitetnih izvajalcev, ne glede na zvrst glasbe.