6. 8. 2018, 15:26 | Vir: STA

"Filmski" lov na Koprskem: Z ukradenim avtom v policijsko vozilo!

PU Koper
"Filmski" lov na Koprskem: Z ukradenim avtom v policijsko vozilo! (foto: PU Koper)

Ceste na Koprskem so bile danes priča domala filmskemu zasledovanju. Voznik škode poljskih registrskih tablic, ki je še pred jutrom naletel na policijsko kontrolo na makadamski cesti med Dragonjo in Župančiči, je pobegnil s kraja, med begom pa je namerno zapeljal v policijsko vozilo. Pri zasledovanju voznika sta se policista poškodovala.

Na voznika škode superb poljskih tablic, za katero se je kasneje izkazalo, da je ukradena, je ob 3. uri zjutraj naletela prva patrulja koprskih policistov. Voznik, za katerega utemeljeno sumijo, da je državljan Evropske unije, se je najprej ustavil in policistu izročil osebno izkaznico, za katero se je kasneje izkazalo, da ni njegova. Ko je policist od njega zahteval vozniško ter prometno dovoljenje, pa je moški z veliko hitrostjo pobegnil v smeri Župančičev, je na današnji novinarski konferenci pojasnil Damjan Sever, vodja oddelka na sektorju uniformirane policije Policijske uprave Koper.

Za njim je policija napotila več patrulj. Ena od teh je voznika ponovno skušala ustaviti v Vanganelu, vendar moški ne le da ni upošteval znake policistov, ampak je namenoma zapeljal proti policistu in policijskemu vozilu. Policist se je povoženju izognil tako, da je odskočil, voznik škode pa je trčil v policijsko vozilo in zbežal naprej v smeri koprskega pokopališča.

Pri zasledovanju pobeglega voznika po Tribanski cesti sta bila policista sama udeležena v prometni nesreči in se v njej poškodovala. Oba so odpeljali v izolsko bolnišnico, po Severjevih besedah ima en policist zlom noge in reber, drugi policist pa toži o bolečinah v rokah.

Beg moškega se je začasno končal okoli dva kilometra kasneje, ko je pred tretjo policijsko patruljo zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, zapustil vozilo in peš pobegnil proti Šalari. Po ugotovitvah policije je nato izkoristil ustavljeno opel corso, ki je bila v pogonu, saj je lastnik odšel v hišo po preostanek prtljage. Nepridiprav je to izkoristil in se odpeljal z ukradenim avtom. Policija je takoj za tem začela postavljati blokadna mesta, obvestili pa so tudi sosednje hrvaške in italijanske varnostne organe.

Voznika, ki je še na begu, sumijo storitve več kaznivih dejanj, med drugim tatvine in odvzema dveh vozil ter preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.