19. 11. 2018, 10:14 | Vir: STA

Fince neznansko zabavajo Trumpovi komentarji o gozdovih

profimedia

Fince so presenetili komentarji ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki jih je pohvalil za upravljanje z gozdovi. Ko je govoril o gozdnih požarih v Kaliforniji, je Trump omenil nedaven pogovor s finskim kolegom Saulijem Niinistöm, ki naj bi mu povedal, da na Finskem "porabijo veliko časa za čiščenje in grabljenje gozdov".

Trump je ob ogledu pogorišč v Kaliforniji, kjer se gasilci že deset dni borijo z uničujočimi in smrtonosnimi požari, v soboto krivdo za veliko škodo pripisal slabemu upravljanju z gozdovi. "Če pogledaš države, kjer se tega lotevajo na drug način, je zgodba povsem drugačna," je dejal po poročanju britanskega BBC.

Ob tem je omenil nedaven pogovor s finskim kolegom, ki naj bi mu povedal, da na Finskem "porabijo veliko časa za čiščenje in grabljenje gozdov". "Nimajo nobenih težav in če jih imajo, so zelo majhne," je poudaril.

Družbena omrežja so nato preplavili šaljivi komentarji s fotografijami Fincev z grabljami in sesalniki v gozdovih.

Finski predsednik je sicer za finski časnik Ilta-Sanomat povedal, da se ne spomni, da bi na srečanju govorila o grabljenju. "Omenil sem mu le, da je Finska država, prekrita z gozdovi in da imamo dober sistem upravljanja," je pojasnil.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.