20. 7. 2010, 14:48 | Vir: Playboy

Forum: Nogomet in seks

Sacha Höchstetter, Red Dot, Rex Features, arhiv AM Ljubljana, osebni arhiv

Zakaj so nogometaši najbolj zaželeni moški na svetu? Ali zato, ker so sodobni junaki, utelešenje moškosti, moči zdravja in plodnosti? Ali ker sta že denar, ki ga zaslužijo, in slava, ki jo prinaša igranje nogometa, povsem dovolj velik magnet za ženske?

Junaki našega časa

Nogometaši so nekakšni junaki našega časa, kot so bili nekoč vitezi, junaki epskih pesmi, pravljic. Toda igralec, ki se poistoveti s predstavo, ki jo imajo ljudje o njem, prav lahko izgubi globlji stik s samim seboj. Tudi izbira partnerice se lahko ujame v to predstavo. Nič čudnega niso zveze med nogometašem in manekenko, TV-voditeljico, pevko, lepotno prvakinjo ... Kot da bi predstava zahtevala predstavo.

Nogometaš poseduje, tako vsaj pravijo stereotipi, lastnosti, ki igrajo ključno vlogo pri izbiri ženskih spolnih partneric: moškost, zdravje, moč in izobilje testosterona, kar so vse elementi, ki jih povezujemo s plodnostjo in zdravimi potomci.

Želja po igri

Edini razlog, zakaj fantje prvič stečejo za žogo, je želja po igri. Se pa ob tem zelo hitro zavejo, da doseganje golov ne prinaša veselja le na nogometni zelenici, pač pa tudi zunaj nje. Najboljši med njimi lahko tako čez leta uživajo še v priljubljenosti, denarju, posebnem družbenem položaju … in ženskah po lastnem okusu.

Razmerja med nogometaši in najlepšimi ženskami se sklepajo povsod po svetu. Nekdanji nogometaš Milana in italijanske reprezentance Paolo Maldini je poročen z Venezuelko Adriano Fosso, vratar Juventusa in tudi italijanske reprezentance Gianluigi Buffon pa je pred kratkim dobil sina s češko manekenko Aleno Seredovo.

Po mnenju 13 tisoč bralcev francoskega časopisa La Dessous je najlepše dekle kateregakoli nogometaša na svetu soproga Louisa Figa, portugalske nogometne legende, Švedinja Helen Svedin. Ja, tako kot prejšnji dve gospe je prav tako nekdanja manekenka.

Nekdanji francoski reprezentant Christian Karembeu je slekel nedrček wonderbra dekleta Adriane Sklenarikove, Barcelonin Mehičan Rafael Márquez se zabava z eno najlepših žensk v Južni Ameriki, igralko Jaydy Michel (igrala je v televizijski žajfnici Los Serrano), Srb Duško Tošić, da zavijemo v nam bližje loge, je pred kratkim dobil drugega otroka z Jeleno Karleušo, domačo zvezdo turbofolka ... Seznam skoraj nima konca. Slava privlači slavo, denar pritegne denar.

Igranje poklicnega nogometa zagotavlja lepo prihodnost in odpira mnoga vrata. Prinaša bogastvo, omogoča sijajne stike, pelje do brezplačnih avtomobilov, oblačil, pa tudi pot do najlepših žensk na svetu.

»Nobenega dvoma ni, da je laže spati s punco, če ste prvoligaški igralec nogometa,« je za Playboy priznal legendarni Nizozemec Johan Cruyff, eden najboljših igralcev vseh časov. »S takšnim izhodiščem je zapeljevanje lažje in pogostejše. Če igraš za Barcelono ali za Real Madrid, pomeni, da si veliko bolj znan, in če si znan, lahko osvojiš več deklet.«

WAGs

Dekleta nogometašev so postala nepogrešljiv del vsebine časopisnih člankov na začetku devetdesetih let, ko se je Victoria Adams, članica takrat že priljubljene pop skupine Spice Girls, poročila z Davidom Beckhamom. Ni ostala osamljena in danes so v britanskem rumenem tisku in na njegovih spletnih straneh posebne rubrike, ki govorijo o življenju (in delu) tako imenovanih WAGs, kar je okrajšava za wives and girlfriends ('žene in dekleta').

Seveda govori o ženah in dekletih nogometašev. Mediji na celini so izraz hvalež­no prevzeli. Reč je postala tako trendna, da je prerasla v neke vrste gibanje, ki je ­zajelo vse družbene sloje, tudi vse starostne skupine. Že čisto majhna dekletca se oblačijo kot žene nogometašev in posnemajo njihovo vedenje.

Kmalu po eksploziji kulture WAG so se britanski filmski producenti lotili ustvarjanja TV-oddaj, ki so vsebino črpale iz tega pojava, kot je bila serija Žene nogometašev in podobne. Fenomen se je ustalil v pop kulturi, tudi v glasbi. Kar zavrtite si pesem ameriške pevke Estelle American Boy, enega največjih hitov leta 2008, katere refren govori: »Jaz pa še naprej govorim keeeš, ker WAGs to želijo slišati …«

Kolumnistka Sunday Timesa India Knight se je o tem lahko prepričala, čakajoč na letalo na londonskem letališču Heathrow, kjer je zaprepadena ugotovila, kako zelo podobna so si dekleta okoli nje, vse po vrsti podobne ženam slavnih nogometašev, ko sta Coleen Rooney, žena nogometaša Manchester Uniteda Wayna Rooneyja, in Cheryl Cole, prevarana in od letošnjega februarja že bivša žena najbolje plačanega obrambnega igralca na svetu Ashleyja Cola, ki od Chelseaja na teden prejme 135 tisoč evrov.

»Prav nič v njihovem obnašanju ne bi mogli opisati kot lepo ali pametno, je pa postalo zapoved. To je fenomen. Ta količina rožnate barve, ogromnih torb in sončnih očal z velikimi stekli je prav zaprepaščujoča,« je zapisala Knightova v eni od svojih kolumen.

Več hkrati

Ne zgodi se tako zelo redko, da se kako dekle druži z več nogometaši. Susana Werner, nekdanja soproga ‘originalnega’ Ronalda, je zdaj dekle vratarja Interja in reprezentance Brazilije Júlia Césarja, ki je z bravurozno obrambo preprečil Messiju, da bi zgodaj načel mrežo njegovega kluba na letošnjem polfinalnem dvoboju lige prvakov, in s tem Interju zagotovil finale tega tekmovanja.

No, ampak to je že stara zgodba, novejša je tista, ki govori o podvigih Nurie Bermúdez. Dolgoletna fanica Reala Madrid, ki si je dala pod popek vtetovirati znak tega kluba, je medijem velikodušno zaupala, da je v svoji karieri prva med oboževalkami spala s šestimi nogometaši Realove prve postave, med njimi s Cristianom Ronaldom in Davidom Beckhamom.

S podrobnostmi o teh zvezah je zaslužila solidne denarce in bi jih najbrž še nekaj, če ne bi medtem spoznala naslednjega nogometaša, Danija Güiza, španskega golgeterja, se z njim poročila, rodila sina, pa se po sporu z njegovo družino z njim že tudi razšla.

Zveze med nogometaši in najlepšimi ženskami so v Španiji zelo pogoste. Takšna je denimo tista med vratarjem nacionalne ekipe Ikerjem Casillasom ter Evo González, najlepšo Španko leta 2003. Ali pa ona med njegovim reprezentančnim kolegom Raúlom in fotomodelom Mamen Sanz.

Nogometno Francijo pa je pred svetovnim nogometnim prvenstvom pretresal škandal ob razkritju danes 18-letne prostitutke Zahie Dehar, da sta francoska nogometna reprezentanta, superzvezdnik Franck Ribéry,
ki igra za Bayern, in Sidney Govou, igralec Lyonna, ter Karim Benzema, igralec Real Madrida, z njo spali za denar, ko je bila še mladoletna.

Zahia je za medije spregovorila konec aprila in dejala, da je bila »Riberyjevo ljubko darilce za njegov rojstni dan«, nogometaši pa so ji za vsako noč z njo v postelji plačali do 2300 evrov. Prostitucija je v Franciji sicer dovoljena, kaznivo pa je 'kupovanje ljubezni' od mladoletnic, za kar je zagrožena triletna zaporna in denarna kazen 45 tisoč evrov.

Zahia Dehar je 6. maja celo pisala francoskemu selektorju Raymondu Domenechu in ga »žalostna in šokirana« prosila, naj njene bivše zveze z nekaterimi od nogometašev ne vplivajo na njegov izbor nogometašev za svetovno prvenstvo v nogometu. No, selektor je prva dva popeljal s seboj v JAR.

Skrivnost privlačnosti

Dr. Albert Figueras, avtor knjige Male velike stvari, verjame, da poseduje nogometaš, tako vsaj pravijo stereotipi, različne lastnosti, ki igrajo ključno vlogo pri ženski izbiri seksualnega partnerja: moškost, zdravje, moč, testosteron. Vse to so elementi, ki od davnine asociirajo na plodnost in zdravo potomstvo. Slava in uniforma sta prav tako pomembna elementa osvajanja, učinkovita vsaj pri določenem delu ženske populacije.

»Prav tako pa se,« pravi dr. Figueras, »nekatere ženske počutijo zelo dobro, če dominirajo nad znano osebo ali vplivnim moškim. To jih vzburja.«

Kaj je to, kar imajo nogometaši (lepi ali grdi), kar privlači dekleta kot magnet? Po odgovor na to vprašanje se je Playboy odpravil k strokovnjakom. Dr. Josep M. Fare, šef psihiatričnega in psihološkega oddelka na univerzi v Španiji, trdi, da obstaja tipologija žensk, ki jih privlačijo takšne lastnosti. Močni, vitki moški v njih prebudijo željo po osvajanju. Prav tako jih privlačijo njihova dominanca, tekmovalnost, sposobnosti, pa tudi njihova ekonomska in družbena moč.«

Ves ta koktajl lastnosti, meni dr. Fare, sproži nevrobiokemične reakcije v ženskih možganih, ki rodijo željo.

Kot kaže, so te nevrobiokemične reakcije pri hrvaški starleti Nives Celzijus še nekoliko burnejše kot pri mnogih drugih. »Od nekdaj sem vedela, da bom žena nogometaša,« priznava. In če ne bi bilo nogometaša Karlsruheja Dina Drpića, bi se Nives, ki se predstavlja kot pevka, pisateljica, TV-voditeljica, pa tudi kolumnistka nemškega časnika Bild, vrgla za vrat Mariu Gómezu, napadalcu Bayerna, na osmem mestu njenega seznama najbolj zaželenih pa bi se znašel reprezentant Srbije Gojko Kačar. Ta talentirani nogometaš se je pred časom razšel z udeleženko srbskega Velikega brata Eno Popov.

»Mislim, da ta dinamična igra, hitrost, spretnost, mišičasta telesa zares prebujajo tisti prvinski biološki impulz privlačnosti. Nogometaši, pa naj si samozvana družbena elita še tako misli, da so neumni, morajo biti inteligentni, mogoče celo zelo inteligentni ljudje. Pojavna oblika inteligence je sposobnost znajti se v novih situacijah, kar nogomet kot igra, ki zahteva hitro odločanje, vsekakor je,« pravi dr. Vuković.

»Gotovo privlačijo slava, denar, glamurozno okolje in visok družbeni položaj. Opazimo lahko tudi željo po moči, ki je pri ženskah v zelo močni povezavi s seksualnostjo. Za koga je lahko seksualni odnos tudi manifestacija moči.«

Kdo je glavni?

Ko govorimo o nogometaših in njihovih zvezah, včasih ni povsem jasno, kdo je v tej zvezi glavni, kdo dominira. Takšna je bila zveza med Blažem Sliškovićem, ki je bil v osemdesetih eden najbolj znanih nogometašev nekdanje Jugoslavije, in Svetlano Kitić, eno najlepših žensk v državi in eno najboljših jugoslovanskih rokometašic vseh časov.

Zanimanje za žene in dekleta nogometnega sveta je doseglo vrhunec na svetovnem prvenstvu leta 2006, ko so angleški mediji kot krdelo zasledovali partnerice Wayna Rooneyja, Stevena Gerrarda, Franka Lamparda … Dame so stanovale v letovišču Baden Baden in doživele publiciteto, ki je celo presegla tisto, ki so je bili deležni njihovi izbranci.

Mnogi zatrjujejo, da je prav njihovo bivanje v Nemčiji pripomoglo k temu, da je angleška reprezentanca izpadla, saj naj bi to zmedlo igralce. Med tistimi, ki tako mislijo, je očitno tudi novi angleški selektor, Italijan Fabio Capello, ki je dekletom in soprogam svojih izbrancev prepovedal stanovati v istih hotelih. Tako se bodo tekmeci Slovenije v Južnoafriški republiki s svojimi izbrankami lahko srečali šele dan po vsaki tekmi in še to le za nekaj ur.

Med kritiki kulture WAG je tudi angleški reprezentant Rio Ferdinand, ki je znan po tem, da ne da prav veliko na bleščavost nogomet­nega življenja. »Tisto v Baden Badnu je bil cirkus,« pravi. »Podpiram Capellovo odločitev.
V Južno Afriko gremo igrat nogomet, in ne na zabavo.«

O WAG smo se pogovarjali tudi z novinarjem britanskega dnevnika Indipendent Samom Volasom, ki je za Playboy povzel mnenja, ki v lokalni javnosti krožijo o dekletih nogometašev.

»Tukajšnja javnost pripisuje tem dekletom druženje z nogometaši zaradi želje po lastni popularnosti. Mislim, da številnim angleškim reprezentantom ta zgodba o WAG ni bila čisto nič všeč. Nekatere med njihovimi ženami so imele kariero tudi pred zvezo z nogometašem. Victoria Beckham in Cheryl Cole sta bili popevkarici, soproga Petra Croucha Abi Clansey model za spodnje perilo, Christina Blickle dekle Franka Lamparda, je TV-voditeljica. Povsem druga zgodba pa je denimo tista z Melanie Slade. Leta 2006 je bila povsem navadno17-letno dekle, ki je ob koncih tedna služilo denar v lokalni zlatarni in se pripravljajo na izpite, ko je takratni selektor angleške reprezentance Šved Sven – Göran Eriksson sklenil v ekipo vpoklicati njenega fanta Thea Walcotta, novega člana Arsenala, čeprav ta dotlej ni odigral še niti ene same tekme v angleški prvi ligi. In Melanie se je preselila na naslovnice tabloidov.«

Volas nadaljuje zgodbo z vtisom, da je v Veliki Britaniji slava postala končni cilj bivanja in za mnoge tudi njegov smisel. »Depresivno je opazovati mlade ženske, ki vidijo vrhunec življenja v poroki z bogatim nogometašem brez želje, da bi karkoli naredile iz svojega življenja ali kariere.«

Seks pred tekmo?

Obstaja večna razprava o tem, ali seks pred tekmo škodi ali ne. Že v manjših klubih velja tovrstna karantena vsaj dan pred tekmo, še toliko bolj pa v velikih. A zanimivo je, da v ameriški športni kulturi tovrstnih omejevanj ne poznajo. Pogovorili smo se z dr. Miriam Ponte s Klinično-seksološkega inštituta v Barceloni.

»Ne obstaja študija, ki bi potrdila kvarne vplive seksa na športne dosežke. Dejstvo je, da bo tisti, ki je prebil noč v seksu, fizično seveda nastradal, ampak bolj zaradi pomanjkanja spanca kot zaradi česa drugega. Dober seks in tuširanje po njem sploh ne vplivata slabo, nasprotno, sproščata.« Hvala, dr. Ponte. Brez izgovorov, torej!

Varanje

Tega izgovora menda ni uporabil David Beckham, ki je pred več kot šestimi leti z Realom gostoval v Beogradu in se z voditeljico TV Pink Bojano Nikolić v sobi hotela Hiat zadržal na dvournem pogovoru.

»Izrekel mi je številne komplimente. Tisto, kar pa se me je posebej dotaknilo, je bilo, ko mi je povedal, da dotlej še ni srečal človeka, s katerim bi se lahko tako odkrito pogovoril. Kar se je zgodilo, bo ostalo med menoj in Davidom. On je fantastična oseba, romantična in čutna. Čisto drugačen človek je kot tisti, ki ga poznamo v javnosti,« je Nikolićeva po tistem povedala za neki tabloid.

Nogometaši zelo redko govorijo o tem. Zato pa so dekleta mnogo zgovornejša. Rebecca Loss, denimo, ki je zaslužila veliko več denarja s svojo zgodbo o razmerju z Davidom Beckhamom kot pa služabnica družine Beckham, s katero je nekaj časa delila streho nad glavo. Bila je tudi edina ženska med tistimi, ki so se hvalile z Davidovim ‘skalpom’, zaradi katere se je zatresel zakon med Davidom in njegovo Victorio. Mogoče tudi zaradi tega, ker je bila Rebecca edina, ki je, da bi dokazala svoje razmerje s slovitim nogometašem, pristala celo na detektor laži. Nekaj vprašanj, na katera je odgovorila:

Ste sprejeli delo pri Beckhamovih zato, ker vam je bil všeč David? Odgovorila je, da ne, in detektor je pokazal, da govori resnico. Vam je David obljubil, da bo zaradi vas zapuistil svojo ženo? Odgovor: ne. Detektor: resnica. Ali verjamete, da je imel Beckham razmerje z Ano Obregon (špansko TV-zvezdnico, ki je imela dolgoletno razmerje tudi s hrvaškim nogometašem Davorjem Šukerjem)? Odgovor: Ne. Detektor: laž. Vam je Victoria grozila, da bi zapustili Davida? Odgovor: da. Detektor: resnica.

»Ne trdim, da je varanje značilno samo za nogometaše,« pravi dr. Vuković, »je pa vsekakor na splošno znamenje nezrelosti. Orgije po zmagi me spominjajo na osvajalske, zmagovalne pohode, ki so se končevali na tak način. Z alkoholom, hrano in seksom. To je človeški princip, star tisoče let. Je odraz evforije, skupinske regresije, izgube meja, kriterijev, prepuščanja tako imenovanim nizkim strastem in po drugi strani demonstracija občutka moči. Kot nekakšen ritual za potrditev zmage. Ljudje, posamično ali skupinsko, tu in tam padejo v mrak, iz katerega pridejo drugačni, pogosto tudi močnejši, kot so bili.«

Gršanje javne podobe ni edina težava, ki lahko doleti neprevidnega nogometaša. Nekateri imajo zaradi tega težave v zakonu, zlasti tisti, ki so bili tako neprevidni, da so jih pri tem početju ujeli s kamero. Med najbolj znanimi tovrstnimi aferami, ki so pretresle svet nogometa, je tista, ko so zvezdnika italijanske Rome Francesca Tottija ujeli s spuščenimi hlačami (v samo spodnjem perilu).

Totti je navalil na ženo lastnika restavracije, ki ga je najprej pogostil, potem pa odšel po nakupih. Druge pa doletijo zunajzakonski otroci, ki jih morajo vzdrževati. Tako je moral pred nedavnim celo sam Diego Armando Maradona ne prav rad priznati sina, ki mu je bil izjemno podoben, očetovstvo pa je potrdila tudi analiza DNK.

Srb Siniša Mihajlović ima poleg peterice otrok s svojo ženo še otroka iz prejšnje zveze, ki pa jo je prekinil še pred njegovim rojstvom. Očetovstvo je sicer priznal, je pa prvega sina prvič videl šele, ko je ta dopolnil 11 let, in sicer na nogometni tekmi, ki jo je otrok spremljal s ‘preostankom’ družine. Posvetil mu je celo gol, ki ga je na tej tekmi dosegel.

Kdo je izkoriščan?

In tudi če se zdi od daleč zasebno življenje nogometašev pogosto idealno, ni vedno tako. Pogosto si lahko zastavimo tudi vprašanje, kdo v takšnih zvezah koga izkorišča.

»Nič pametnega ne bi znal povedati o tej temi,« pravi Gorčin Stojanović, ki v Srbiji zelo dolgo spremlja nogomet kot družbeni fenomen. »Poleg tega, da se lepe ženske pač lepijo na znane ljudi, ker jim to zagotavlja posedovanje določene družbene moči – to sicer ne drži vedno, ampak vsaj zdi se jim –, jim takšna zveza pomeni tudi finančno preskrbljenost. In najbolj znani med znanimi so – tam, kjer je nogomet pomemben – prav nogometaši.

Poleg tega so ti fantje največkrat privlačni, delujejo zdravo in možato, kar tudi dokazujejo na svoj način – s tekanjem za žogo v kratkih hlačah. Povezava z estrado je razumljiva: redki so nogometaši, katerih duhovno življenje se ne konča s poslušanjem pop glasbe. Estradnice so seveda atraktivne, zato so potrditvena trofeja: vsi si jo želite, jaz pa jo imam.

V zadnjem času z naraščanjem gibanj 'girl power' oziroma 'pussy power' velja tudi nasprotno: luštkan in ploden fant postane trofeja močne estradne umetnice. Odkar pa sta Beckham in njegova soproga iz svoje družine napravila resen posel, za katerega so bili Američani, ne da bi kaj veliko vedeli o njem, pripravljeni plačati četrt milijarde dolarjev, lahko pričakujemo, da bo tovrstnih nogometno-estradnih povezav še več.«

In navsezadnje ljudje radi berejo o mladih, uspešnih, lepih in bogatih: če so takšne zgodbe srečne, gre za občudovanje, v katerega lahko projeciramo svoje želje. Če je zgodba nesrečna – se tudi s tem lahko poistovetimo, pač po načelu, da tudi bogati jočejo. No, pa saj ste tudi vi prebrali tole, kajne?

Kultura WAG (Tekst: Sam Wallace)

Bil sem v istem hotelu v Baden Badnu, v katerem so leta 2006 stanovale soproge in dekleta angleških nogometašev. Angleška nogometna zveza je organizirala bivanje v zelo dragem hotelu z imenom Brenner’s park, vsi angleški novinarji pa so bili prav tako nameščeni v tem hotelu (da se ve, sam sem bil v majhni sobici na podstrešju, ha, ha).

Dekleta so vsak večer odšla na večerjo, na pijačo, kot to počne večina mladih žensk ob koncu tedna v Angliji. In nenogometni novinarji so se osredotočili na njihova oblačila, frizure in vse, kar so počele. Vse je postalo zelo čudno, saj je mnogim takšna pozornost godila. Nekatere so hotel komaj kdaj še zapustile. Spomnim se, kako sem neki dan pisal besedilo v poslovnem prostoru hotela in sta se oglasili dve dekleti ter na računalniku preverjali elektronske strani angleških dnevnikov in revij, da bi našle kje kakšno svojo fotografijo.

Današnji angleški nogometaši niso nič drugačni, kot so bili tisti v petdesetih letih minulega stoletja. Še vedno prihajajo iz delavskih družin v velikih mestih, kot so London, Liverpool ali Manchester. Mnogi so še danes z dekleti, ki so jih spoznali v šoli. Takšni so denimo John Terry (kapetan Chelseaja), Wayne Rooney (Manchester) in Rio Ferdinand (Manchester).

Oče

Ko je oče Melanie Slide, dekleta angleškega reprezentanta Thea Walcotta, postal župan Southamptona, ga je član mestne uprave takole predstavil skupščini mesta: »On je najbolj znan župan mesta v njegovi 790-letni zgodovini … On je oče dekleta, ki se zabava z nogometašem.«

Primer Baresi

Med žalostne zgodbe o zasebnem življenju nogometašev gotovo sodi tragedija, ki jo je doživel Franco Baresi. Sloviti nogometaš Milana je vso svojo kariero preživel v klubu, s katerim je osvojil šest naslovov prvaka Italije, tri naslove prvaka Evrope, poleg tega pa je leta 1982 na prvenstvu v Španiji z azzuri osvojil še naslov svetovnega prvaka.

Kot zelo mlad nogometaš je spoznal Mauro Lari, katere oče je bil lastnik hotela, v katerem so med pripravami stanovali člani nogometnega kluba Milan. Hitro sta se poročila, a ker ni mogel imeti otrok, sta se odločila posvojiti otroka iz Južne Afrike. Maura je denar svojega moža vlagala v sumljive posle in si kmalu nakopala velike dolgove.

Da bi se izvlekla, se je v povezavi z lokalno mafijo lotila še prevarantskih poslov. Izkoristila je številna poznanstva svojega moža in nagovarjala bogate znance, naj kupujejo avtomobile s posredništvom svojih kolegov prevarantov, ki so s tem poslovanjem prali umazani denar, pa tudi mnogo avtomobilov, ki so jih prodali, je bilo pravzaprav ukradenih.

Policija je zaprla trideset ljudi, ki so se ukvarjali s to trgovino, med njimi tudi Mauro. Njene dolgove je prevzel Franco, ki pa je pred nekaj več kot tremi leti moral razglasiti bankrot, ker jih ni mogel več odplačevati. »Ta zgodba je zelo žalostna,« pritrjuje Stefano Biasotti, dolgoletni nogometni komentator RAI.

»Ker so Baresijevi otroci temnopolti, so ga navijači nasprotnih ekip vedno provocirali s skandiranjem o tem, kako je njegova žena zanosila s temnopoltimi soigralci, kot so bili Frank Rijkaard ali Ruud Gullit. Ko je v Milan prispel George Weah, so Interjevi navijači spesnili pesmico: 'Prišel je Weah, prišel je Weah in Baresi je spet očka.' Pa čeprav sta otroka res posvojena in čeprav Baresi svojega zasebnega življenja nikoli ni postavljal na ogled javnosti, pa tudi soproge ni zapustil.«

Slovenija

V deželi, kjer si nogometne tekme ogleda po nekaj sto ljudi in v najboljšem primeru nekaj tisoč, nogometaši niti ne morejo biti zvezdniki, vsaj tisti v slovenskem prvenstvu ne, pa nam je z ‘wagicami’ prihranjeno. Če rumeni mediji že pišejo o ‘podvigih’ naših reprezentantov, se na fotografijah praviloma znajdejo s soprogami in svežim naraščajem, kot se je denimo Zlatko Dedič z ženo Meliso in malo Saro.

A čisto brez ljubezenskih afer in aferic hvala bogu vendarle nismo, zanje pa se lahko zahvalimo Cimetu in njegovemu dolgemu jeziku, zaradi katerega smo sproti izvedeli vse o njegovi zdaj že nekdanji zvezi s Sabino Remar.

Aleksandar Stojanović, Perica Gunjić, Sam Wallace, Cecu Oliva in Tadej Golob

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord