Nika Vajnhandl | 23. 3. 2022, 11:19

FOTO: To niso SANJE! Poglejte, kako bodo videti prestižna stanovanja v najvišji stolpnici, ki raste sredi prestolnice

Spektra Invest

V najvišji stolpnici bo 208 stanovanj, cena za nakup pa je vrtoglava. Bi odšteli toliko denarja za dom nad mestom?

Nasproti nakupovalnega središča Aleja v Ljubljani raste nova stanovanjska zgradba. Gre za najvišji stanovanjski objekt v Sloveniji, visok kar 85 metrov. Stavba ima štiri kletne etaže, pritličje - visoko šest metrov - in 21 nadstropij.

Stanovanjsko poslovni objekt Spektra ...

... gradi investicijska družba Spektra Invest, na svojem zemljišču. Gradbeno dovoljenje za objekt so pridobili že leta 2019, a so objekt pričeli graditi šele konec maja 2021. S podjetja pojasnijo, da je ibila na gradbeno dovoljenje vložena tožba in se je čakalo konec postopka.

Podjetje ne želi razkriti, kolikšna bo cena gradnje celotne bivanjske stavbe. Trenutno gradijo že tretje nadstropje. Na gradbišču so vidne tri celine objekta, dve predstavljata stolpa, tretja je garaža oziroma pritlični, trgovski del objekta.

Stanovanja v stavbi bodo vseljiva konec leta 2023

Cene za nakup stanovanja v stavbi so različne za različne tipe stanovanj, lego, višino. Stanovanja so velika od 23 kvadratnih metrov do 115 kvadratnih metrov.

Trenutno najdražje stanovanje stane 680.000 evrov – gre za vrhnje stanovanje, ki ima unikatne razglede na Ljubljano, pravijo. Najcenejše stanovanja stae 126.000 evrov, vendar so vsa takšna stanovanja že prodana.

Medtem pa informacije o tem, kolikšna je najvišja cena, ki jo je za stanovanje odštel kupec doslej, ne razkrivajo. Pravijo pa, da se "za nakup zanima veliko ljudi".

Kako bodo videti stanovanja?

Spektra Invest
Spektra Invest
Spektra Invest
Spektra Invest
Spektra Invest

Za parkirna mesta bo poskrbljeno

Vsakemu stanovanju pripada vsaj eno parkirno mesto, trisobnim in štirisobnim stanovanjem celo dve. Vsa parkirna mesta se nahajajo v garažah, ki so v štirih kletnih etažah pod objektom. Parkirnih mest, vseh skupaj, bo nekaj manj kot 500.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ