16. 9. 2018, 23:22 | Vir: STA

Gora Briceljk usodna za 32-letnika iz Zgornjega Posočja

profimedia
Gora Briceljk usodna za 32-letnika iz Zgornjega Posočja (foto: profimedia)

Policisti so danes okoli 10. ure pod vrhom gore Briceljk na območju občine Bovec našli mrtvega 32-letnika iz Zgornjega Posočja, ki je bil pogrešan od sobote. Ponesrečeni je padel po strmem pobočju, vzrok padca pa je bil najverjetneje zdrs, so sporočili s PU Nova Gorica.

Pogrešani je v soboto zjutraj odšel od doma v Kluže in nato v smeri vrha Krnica. Takoj po prijavi svojcev, da 32-letnika pogrešajo, so bovški policisti začeli z iskanjem, pridružili so se jim tudi bovški gorski reševalci. Policisti so kmalu našli osebno osebno vozilo pogrešanega v Klužah na parkirišču ob cesti, ki vodi v dolino Bavšice.

Kljub nadaljnjemu intenzivnemu iskanju pogrešanega v soboto niso našli, pregledali pa so poti iz smeri Kluž proti vrhu Krnice in iz planine Bala proti vrhu Briceljk. S pregledom poti in širše okolice so akcijo zaključili danes zgodaj zjutraj. Danes se je reševalni akciji pod vodstvom policistov pridružilo še večje število reševalcev in policijski helikopter.

S pomočjo tega so pogrešanega dopoldan našli negibnega v pobočju pod vrhom Briceljk na 2159 metrov nadmorske višine. Za reševanje so po navedbah novogoriške policijske uprave aktivirali tudi dežurni helikopter Slovenske vojske.

Z ogledom so policisti gorske policijske enote ugotovili, da je ponesrečeni padel po strmem pobočju z vrha Briceljka in obstal v strmem ožjem prodišču. Glede na okoliščine je bil vzrok padca na strmem pobočju najverjetneje zdrs. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, policisti pa bodo podali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.