22. 9. 2018, 12:13 | Vir: STA

Gorenjska avtocesta je po nesreči znova odprta, a promet še vedno ni tekoč

STA
Gorenjska avtocesta je po nesreči znova odprta, a promet še vedno ni tekoč (foto: STA)

Gorenjska avtocesta med razcepom Koseze in Šmartnim proti Karavankam, kjer se je danes zgodila huda prometna nesreča, je ponovno odprta. Zastoj ostaja, navajajo v prometno-informacijskem centru. Prav tako ni več nevarnosti zaradi vožnje v nasprotno smer.

Na gorenjski avtocesti se je zjutraj zaradi vožnje v nasprotno smer zgodila huda prometna nesreča. V nesreči so bila udeležena štiri vozila, ena oseba je na kraju umrla, ena je huje poškodovana, dve pa naj bi utrpeli lahke telesne poškodbe. Avtocesto so morali na tem odseku popolnoma zapreti, nekateri vozniki pa so se nato množično obračali in vozili v napačno smer. Zdaj te nevarnosti ni več, avtocesta pa je spet odprta.

V nesreči je umrla 73-letna povzročiteljica nesreče, ki je z osebnim vozilom toyota na uvozu Šmartno/Gameljne na avtocesto v smeri Ljubljane zapeljala v napačno smer. Po približno 300 metrih je čelno trčila v 38-letnega voznika kombiniranega vozila renault traffic, ki je pravilno pripeljal po prehitevalnem pasu.

Vozilo povzročiteljice je ob trčenju obrnilo in odbilo na vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 48-letni voznik kombiniranega vozila MB vita, ki je trčil v povzročiteljico. V nesreči je bil udeležen še voznik (56-letni tujec) osebnega vozila opel mokka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po navedbah policije je povzročiteljica na kraju prometne nesreče umrla, voznik traffica je utrpel hude telesne poškodbe, potnik v njegovem vozilu ter voznik MB vita in potnica pa so utrpeli lahke telesne poškodbe. Voznik mokke in potnica v nesreči nista bila poškodovana.

Zaradi ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic je bila avtocesta med priključkoma Šmartno in Brod zaprta, uvoz je bil urejen na vzporedno cesto. Dodatno nevarnost so povzročali še vozniki, ki so zaradi zaprte avtoceste množično vozili v napačno smer. 

Policisti z zbiranjem obvestil o prometni nesreči še nadaljujejo. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.