A. B. | 18. 3. 2022, 15:57

Kako je TO mogoče: rešujejo življenja ljudi in živali, sami pa nimajo dostopa do osnovnega vira preživetja?

Kamniške Alpe.

Profimedia

Po več letih opozarjanja na pomanjkanje, so pristojne službe končno prisluhnile prošnjam gorskih reševalcev.

Gorska reševalna služba občine Kamnik se že več let sooča s težavo, ki močno otežuje njihovo delo v slovenskih gorah. Nimajo namreč urejenega dostopa do pitne vode. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamnik (@visitkamnik)

Njihovo delo je tako brez osnovnega vira za preživetje oteženo, na to težavo že več let tudi opozarjajo kamniško občino.

Odzivi iz občinske uprave so pozitivni

Občinski svetnik Edis Rujović ob izpostavljeni problematiki gorskih reševalcev opozarja, da se zavedajo tega, kako ključna in pomembna je gorska služba. Ta je namreč že neštetokrat rešila življenja, zato je neobravnavanje vprašanja dostopa do pitne vode po njegovih besedah zares žalostno in hkrati zaskrbljujoče. Kot poudarja:" ... občina vabi turiste na izletniške točke v kamniškem visokogorju in Veliki planini, potem je potrebno poskrbeti tudi za optimalno delovanje prostorov GRS Kamnik /.../ Na tem mestu sprašujem, kako, na kakšen način predvsem pa kdaj ima Občinska uprava GRS Kamnik pristopiti na pomoč?"

Sredstva za ureditev dostopa do vira pitne vode gorski reševalski službi so na občinskem proračunu končno zagotovljena, kot v imenu občinske uprave pojasnila višja svetovalka za gospodarske dejavnosti in gospodarske javne službe, Mihaela Brnot Veternik. Povedala je tudi, da je izvedba tega projekta predvidena v sredini letošnjega leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord