15. 4. 2021, 15:46 | Vir: STA

Grčija namerava odpraviti karanteno za turiste iz EU

Xinhua/STA

Grčija namerava s ponedeljkom odpraviti enotedensko karanteno ob prihodu v državo za turiste iz članic Evropske unije ter nekaterih drugih držav. Predlog vlade, ki ga mora v petek potrditi še pristojna strokovna skupina, po novem za vstop turistov kot pogoj predvideva cepljenje proti covidu-19 ali negativen PCR test.

Naključno izbrani potniki naj bi bili vendarle deležni še dodatnega testiranja, današnje poročanje časnika Katimerini povzema nemška tiskovna agencija dpa. V sami Grčiji bi morali nato turisti upoštevati vsa pravila v zvezi z omejevanjem širjenja novega koronavirusa, vključno s splošno obveznostjo nošenja zaščitnih mask.

Prvotno so Atene razglasitev turistične sezone načrtovale 14. maja, ko naj bi tudi odpravili obvezno karanteno. Po novem pa naj trenutno veljavne ureditve na tem področju, ki velja do 18. aprila, preprosto ne bi podaljšali, pišejo grški mediji.

Poleg obiskovalcev iz EU karantena ne bo več obvezna niti za potnike iz Izraela, ZDA, Velike Britanije, Srbije in Združenih arabskih emiratov.

Grški virologi na podlagi količine virusa v odpadnih vodah pričakujejo, da bo število novih okužb z novim koronavirusom v državi v prihodnjih tednih začelo padati.

Danes iz Grčije poročajo o 3089 novih primerih, potrjenih v zadnjih 24 urah, kar je skoraj tisoč manj kot dan prej, še piše dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.