11. 6. 2021, 13:27 | Vir: STA

Greta Thunberg se je s protesti za prihodnost vrnila pred švedski parlament

profimedia

Po daljšem času protestov med domačimi štirimi stenami je švedska aktivistka Greta Thunberg danes znova obudila tradicijo petkovih protestov pred parlamentom v Stockholmu. Opremljena s plakatom z napisom Šolska stavka za podnebje se je pred poslopjem srečala s peščico drugih protestnikov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Osemnajstletna aktivistka je danes na Twitterju in Instagramu objavila fotografije z manjšega protesta pred parlamentom, na katerih je skupaj z nekaj udeleženci, ki v rokah držijo različne plakate.

Thunbergova je avgusta leta 2018 sprva z osamljenim protestom začela pozivati politiko k varovanju okolja. Iz tega se je v nekaj mesecih razvilo eno največjih gibanj Petki za prihodnost, v okviru katerih se je na protestih po celem svetu zbralo tudi po več deset tisoč ljudi. Zaradi pandemije covida-19 pa množičnih protestov ni bilo mogoče nadaljevati.

Namesto da bi protestirala pred parlamentom, je Thunbergova med pandemijo protestirala doma med štirimi stenami ter objavljala fotografije sebe in protestnega plakata.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.