Uredništvo | 21. 10. 2023, 16:11

Grozljiv primer: očeta, ki je trpinčil in umoril svojega triletnega sina, so obsodili na smrt

Profimedia

Dečkovo kratko življenje so zaznamovale hude zlorabe.

Sodišče v Belorusiji je konec prejšnjega tedna na smrt obsodilo 48-letnega Aleksandra Taratuto, ki so ga sodniki spoznali krivega za umor komaj 3-letnega Semjona. Deček je doma trpel hudo nasilje in zlorabe, od stradanja do dnevnega pretepanja, brcanja in metanja ob steno, pri čemer je sodelovala tudi dečkova mati Anastazija. Njo je sodišče obsodilo na 25 let zaporne kazni, brez pravice na pritožbo.

Profimedia

Semjon je ob smrti tehtal le šest kilogramov, po telesu in glavi pa je imel številne poškodbe. Zanj je bila usodna očetova brca v glavo. "Žal mi je, da je bil zadnji udarec tako silovit. Nisem ga hotel ubiti," je med sojenjem dejal kruti oče, ki ga bodo usmrtili s strelom v zatilje, so sporočile oblasti v Belorusiji. Belorusija je edina država v Evropi, ki ni odpravila smrtne kazni.  

Profimedia

Med sojenjem je bilo objavljeno, da je šlo za precej premožen par, ki je živel na obrobju glavnega mesta Minska. Mali Semjon je bil pogosto prisiljen spati na tleh in hladnih ploščicah kopalnice, starša sta ga pogosto prisilila, da je stal v banji, nato pa sta vanj metala razne predmete. Včasih so dečku zvezali roke in noge, nato pa ga prisilili, da se je boril za hrano, ki mu je na vrvici bingljala pred nosom.

Semjon je umrl 4, januarja, ob smrti je tehtal vsega šest kil.

Semjon je umrl 4, januarja, ob smrti je tehtal vsega šest kil.

Profimedia

"Namesto da bi ga zaščitili, so ga starši pretepali in poniževali," je zapisano v poročilu sodišča. Aleksander se je med sojenjem ves čas branil, da je želel le "vzgajati sina". Zdravnik, ki je opravil obdukcijo, je dejal, da je bil Semjon ob smrti videti kot okostnjak, poleg tega je bila njegova očesna jamica raztrgana skoraj do senc. Anastazija in Aleksander imata skupaj še dve hčerki, mati, ki prihaja iz Rusije, je imela tudi skrbništvo nad sinovoma iz prvega zakona. Čeprav sta imela več otrok, sta zlorabljala le malega Semjona. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol