11. 4. 2017, 11:53 | Vir: STA

Grozljiva izkušnja potnika United Airlines, ki so ga varnostniki nasilno odvlekli s prenatrpanega letala!

profimedia

Ameriška letalska družba United Airlines se je ponovno znašla v središču pozornosti, tokrat, ker je s prenatrpanega letala s pomočjo policije na silo odvlekla potnika. Na spletu se je pojavil videoposnetek, kako letališka varnostna služba nič kaj nežno z letala odstranjujejo moškega srednjih let, za katerega je zdaj znano, da je šlo za zdravnika, ki se mu je mudilo k pacientom.

Do incidenta je prišlo v nedeljo. Let iz Chicaga do Louisvilla je bil prenatrpan, letalska družba pa je prosila ljudi, naj sami zapustijo letalo. Za enega potnika je poklicala policijo, ki ga je na silo začela vleči iz letala. Možakar je začel kričati, na videoposnetku je eden od potnikov dejal: "O, moj bog, poglejte, kaj počnejo z njim."

Videoposnetek je zaokrožil po internetu.

Uslužbenec že suspendiran?

Na incident se je odzval letalski oddelek v Chicagu in v izjavi za javnost pojasnil, da "uslužbenec ni delal po pravilih in so ga začasno suspendirali".

United Airlines je ob tem pojasnil, da so prosili potnike, naj prostovoljno zapustijo letalo. "Eden od potnikov je to zavrnil, policisti so ga pospremili do izhoda," je za časopis Chicago Tribune dejal Charlie Hobart.

Izvršni direktor letalske družbe Oscar Munoz je za spletno stran dejal: "To je dogodek, ki je vznemiril vse nas. Želimo, da potnik govori neposredno z nami, da rešimo položaj."

Tyler Bridges, ki je na družbenem omrežju Twitter objavil videoposnetek incidenta, je med drugim zapisal, da so ob dogodku otroci jokali, moški, ki so ga policisti odstranjevali, pa jim je dopovedoval, da "mora iti domov".

Ogorčeni odzivi javnosti!

Potnika, ki je bil nasilno odstranjen s svojega sedeža, boste v spodnjem posnetku videli vidno pretresenega in poškodovanega.

V nadaljevanju objavljamo še nekaj ogorčenih odzivov s Twitterja, ki več kot upravičeno sramotijo letalsko družbo ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.