3. 11. 2020, 13:49

Teror na dunajskih ulicah skozi objektive na telefonih prestrašenih očividcev (foto in video)

Profimedia

V ponedeljkovem terorističnem napadu so bili ubiti najmanj štirje ljudje. Še 17 je bilo ranjenih, od tega se jih sedem bori za življenje. Utrpeli so tako strelne kot tudi vbodne rane. Napadalca, ki je bil podpornik skrajne skupine Islamska država, je policija v posredovanju ubila, a še vedno domnevajo, da je bilo storilcev več.

Ljudi pozivajo, naj ostajajo doma in se izogibajo zlasti središča Dunaja. Tam danes učencem ni treba v šolo in dejansko naj bi jih v šolske klopi prišlo le malo. V javnih šolah se bodo žrtvam napada z minuto tišine poklonili v sredo. V avstrijski prestolnici je danes razporejenih okoli tisoč policistov, na pomoč jim prihajajo tudi kolegi iz drugih zveznih dežel. V okviru preiskave napada so že izvedli več preiskav in pridržali več ljudi.

Notranji minister Karl Nehammer je povedal, da je bil napadalec star 20 let, poleg avstrijskega pa je imel tudi makedonsko državljanstvo. Moški je bil v preteklosti že kaznovan zaradi terorističnega združevanja. Več o tem tukaj

Prestrašeni prebivalci v središču mesta so se med napadom skrili, nekateri pa dogajanje previdno snemali s svojimi telefoni. Danes po Twitterju že krožijo njihovi posnetki. Nekaj jih objavljamo spodaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.