7. 2. 2019, 12:18 | Vir: STA

Grozljivo! Dijak v Zadru ožigosal sošolca z ustaškim simbolom!

profimedia

Na srednji ekonomski šoli v Zadru je dijak prvega letnika med poukom sošolki in sošolcu na roko oz. vrat vžgal črko U. Sošolki je povedal, da "ima zdaj tatu in da je lahko ponosna, da je ustaš", so danes poročali hrvaški mediji. Kot so dodali, imata najstnika opekline, šlo naj bi za lažje telesne poškodbe.

O dogodku je medije obvestil oče poškodovane 15-letne dijakinje, za katerega hrvaški mediji poročajo, da je znan pripadnik albanske skupnosti v Zadru.

Dekle je povedalo, da jo je sošolec, ki je med poukom v sredo dopoldan sedel za njo, večkrat opekel. Novinarjem je tudi pokazala zgornji del desne roke z brazgotino v obliki črke U, ki je značilna za ustaško gibanje. Podobno opekline je povzročil na vratu drugemu dijaku, ki je sedel ob njej, je izjavo dekleta na spletni strani objavil Zadarski list.

Najstnica je razkrila tudi, da si v šoli ni upala povedati, kaj se ji je zgodilo, ker ji je sošolka zagrozila, da jo bo "poškodovala in obesila", če bo povedala profesorju. Opeklino je med poukom telesne vzgoje opazila profesorica, ki je o dogodku obvestila ostale kolege v šoli.

Zaradi poškodb je oče dekle odpeljal k zdravnici, ki je ocenila, da bodo na koži ostale trajne sledi poškodbe, še navaja zadrski časnik, ki so ga povzeli drugi hrvaški mediji.

Dijak, ki je poškodoval sošolca, je na soočenju s starši vseh udeležencev incidenta dejal, da je to storil, ker se je "dolgočasil", in dodal, da se je "samo šalil". Opravičil se je za svoja dejanja, je še objavil časnik.

Kot je dodal, je ravnatelj šole Jozo Dragić ocenil, da "ni šlo za tako velik incident" in da so se dijaki "pobotali". Potrdil je, da so sprožili ustrezne postopke proti dijaku, ki je poškodoval sošolca, in da bi ga lahko kaznovali celo z opominom pred izključitvijo.

Oče dijakinje je napovedal, da bo kazensko ovadil učenca, ki je ožigosal njegovo hčer, je poročala regionalna televizija N1. Pri tem se je vprašal, kaj se dogaja s šolo, v kateri ni nihče poklical ne policije ne zdravnikov ob tako hudem incidentu ter spomnil, da so pred časom njegovo starejšo hčer na isti šoli pretepli do krvi, ne da bi kdo o tem obvestil policijo.

Komercialna RTL televizija je povzela izjavo očeta, da je njegovo starejšo hčer na isti šoli do krvi pretepel isti učenec, ki je ožigosal mlajšo sestro.

Zadrska policija je na današnji novinarski konferenci potrdila, da so po obvestilu, ki so ga dobili od medijev, sprožili kriminalistično preiskavo o incidentu. Povedali so, da je lažje telesne poškodbe sošolcem povzročil 17-letnik, in dodali, da zaenkrat ni potrebe, da bi mladoletnika pridržali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.