16. 11. 2021, 12:00

Hana Kotar verjame v svoje sanje, s svojimi čokoladami pa se lahko kosa z največjimi in najboljšimi

Foto: Nike Koležnik

»Čokolada je prijetna razvada ob vseh priložnostih – z okusom, ki nas objame in poboža. Dan brez čokolade je kot dan brez sonca,« poudarja komaj 19-letna Hana Kotar, ki med drugim ustvarja čokolade pod blagovno znamko Mama Paula in ima čisto svojo slaščičarsko delavnico.

Njene čokolade so iz povsem naravnih in pristnih sestavin, izdeluje pa jih ročno. Ustvarja več vrst čokolad, za piko na i pa jim lahko doda tudi sijaj z jedilnim zlatim prahom.

»Izdelujem tudi personalizirane čokolade z imeni oz. logotipom,« dodaja mlada podjetnica, perfekcionistka, ki verjame v svoje sanje. To kljub temu, da ustvarja izdelke, ki so zaradi kakovosti malenkosti dražji, vseeno pa je drzna in z optimizmom zre v prihodnost ter stavi na najboljšo čokolado. »Naša čokolada je narejena ročno z veliko ljubezni in natančnosti. Je iz najkakovostnejših sestavin in zelo elegantno zapakirana,« je dodala 19-letnica.

Ime Mama Paula je izbrala po svoji stari mami, ki jo je navdušila za ustvarjanje in peko slaščic. Nedavno je zaključila srednjo šolo, njeni izdelki pa se že sedaj postavljajo ob bok najboljšim. Svet sladic jo zanima že od malega, na »drzni« in obenem pogumni poti pa jo dodatno podpirajo starši in prijatelji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.