28. 10. 2018, 12:11 | Vir: STA

Helikopter tajskega milijarderja Vichaija Srivaddhanaprabhe po vzletu strmoglavil in zgorel

profimedia

Po sobotni tekmi angleškega nogometnega prvenstva med domačim Leicester Cityjem in West Hamom (1:1) je tik ob stadionu King Power prišlo do hude nesreče. Helikopter, ki je v lasti karizmatičnega tajskega milijarderja Vichaija Srivaddhanaprabhe, je malo po vzletu z zelenice zaradi težav z motorjem strmoglavil na parkirišče in končal v plamenih.

Za zdaj uradno ni znano, ali je bil tajski lastnik Leicester Cityja, ki je moštvo leta 2016 pripeljal do naslova angleškega prvaka, na krovu helikopterja ali ne. A Tajec, ki sicer živi v Londonu, redno leti med tema dvema mestoma s helikopterjem.

Južnoazijska izpostava britanske radiotelevizije BBC je sicer tvitnila, da je "vir blizu družine potrdil, da je bil Tajec na krovu helikopterja, a za zdaj uradnih informacij o morebitnih žrtvah še ni. Ni še znano, ali je bil poškodovan morda tudi kdo na tleh. A slike s prizorišča nesreče so grozljive, helikopter so zajeli plameni in je povsem uničen.

"Pomagamo in sodelujemo s policijo v Leicestershiru ter z intervencijsko službo, ki se ukvarja s tem velikim incidentom na stadionu King Power," so zapisali na spletni strani kluba. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.