3. 5. 2017, 08:28 | Vir: STA

Hillary Clinton za volilni poraz krivi sebe, FBI in vpletanje Rusije!

profimedia

Kandidatka demokratov na lanskih predsedniških volitvah v ZDA Hillary Clinton je v torek v New Yorku na dogodku za ženske prevzela odgovornost za poraz na novembrskih volitvah, a dodala, da sta kriva tudi FBI in Rusija, ki se je vpletla v volitve v korist Donalda Trumpa.

Hillary Clinton za volilni poraz krivi sebe, FBI in vpletanje Rusije!

Že ameriške obveščevalne agencije so sicer ugotovile, da je Rusija kradla informacije s strežnikov demokratske stranke in jih posredovala WikiLeaksu v objavo. Trumpov direktor obveščevalne agencije Cia je WikiLeaks zaradi tega označil za sovražno agencijo.

Trump trdi, da so to izmišljotine in da je zmagal pošteno, čeprav je dobil tri milijone manj glasov od Clintonove, na kar je nekdanja državna sekretarka v New Yorku tudi opozorila.

"Če bi bile volitve 27. oktobra, bi bila danes jaz vaša predsednica," je zatrdila Clintonova, s čimer je mislila na objavo pisma direktorja FBI Jamesa Comeyja kongresnikom 28. oktobra lani. Comey je kongresnike obvestil, da nadaljuje preiskavo elektronske pošte Clintonove, čeprav na koncu niso odkrili nič spornega.

Clintonova je dejala, da je bila na poti do zanesljive zmage, dokler se ni vpletel FBI skupaj z ruskimi obveščevalci. Zanjo ni nobenega dvoma, da je Vladimir Putin posegel v volitve, da pomaga Trumpu. Nekaj je prispevalo tudi sovraštvo do žensk.

"Nekaj ur po objavi videoposnetka o grdem obnašanju Trumpa do žensk so Rusi preko WikiLeaksa objavili, kar so ukradli s strežnikov demokratske stranke. Tega si ne moreš izmisliti," je voditeljici televizije CNN Christiane Amanpour povedala Clintonova.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.