20. 1. 2021, 12:00

HOFER namenil 21.039 evrov za projekt Botrstvo in oskrbnine v dijaških domovih

Promocijsko gradivo
HOFER namenil 21.039 evrov za projekt Botrstvo in oskrbnine v dijaških domovih (foto: Promocijsko gradivo)

HOFERjevi dobrodelni Nasmeškotki so med prazničnim časom že četrto leto zapored delili nasmehe in obenem zbrali 21.039 evrov. V letošnji akciji je bil zbran najvišji znesek do sedaj, sredstva od prodaje pa so tokrat namenjena kritju oskrbnin v dijaških domovih za dijake iz socialno šibkih družin pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. 

Nasmeškotek je letos prvič ponujal tudi možnost osebnega posvetila

Čarobna moč dobrodelnega piškotka Nasmeškotka je v decembru pričarala nasmehe na obraze naših bližnjih in mladostnikov v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Sredstva od prodaje Nasmeškotkov, ki so bili od sredine novembra na voljo v trgovinah HOFER po ceni 1 evro, so šla v roke Botrstva za pomoč pri kritju oskrbnin v dijaških domovih. Dijakom bodo tako lahko olajšali dostop do želene izobrazbe ter jim omogočili lepšo prihodnost.

Tudi tokrat so slastni Nasmeškotki nastajali v ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, pri dolgoletnem HOFERjevem dobavitelju – družinski keksarni Delakorda. Letos pa so Nasmeškotki prvič ponujali možnost osebnega posvetila na okolju prijazni embalaži in poskrbeli, da je bilo deljenje nasmehov še bolj osebno.

 »Letošnji čarobni Nasmeškotek je grel srca na poseben način, saj je ponujal možnost dopisa imen oseb, ki jim je bil podarjen. S sredstvi od prodaje Nasmeškotkov pa smo pričarali nasmeh tudi dijakom programa Botrstvo v Sloveniji, ki se bodo tako lažje osredotočili na uspešen zaključek želene smeri šolanja, dosegli želeno izobrazbo ter imeli boljše možnosti zaposlitve – in s tem lepšo prihodnost,« so povedali pri podjetju HOFER.

Dobrodelnost in nasmeh z roko v roki za lepšo prihodnost

Ob prejemu HOFERjeve donacije v Dijaški sklad je Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, povedala: »Veseli nas, da bomo lahko skupaj z Nasmeškotkom pomagali mladostnikom uresničiti njihov izjemen potencial, s tem pa izpolnitev želja za izobraževanje v želeni smeri. Verjamemo, da bodo zato imeli svetlo prihodnost in bodo lahko v oporo svojim družinam.«

HOFER je skupaj z Botrstvom v Sloveniji od leta 2014 ustvaril mnogo lepih zgodb in skupno v dobrodelne namene doniral že več kot 680.000 evrov.

»Solidarnost ter stremenje k medsebojni pomoči sta vedno odlična načina, da v srcih prižgemo iskrico ljubezni. In ne le pri tistih, ki prejmejo našo pomoč, temveč tudi v srcih darovalcev. Dobra dejanja se vedno povrnejo s pozitivnimi občutji, ki dajejo vero, upanje in moč za nadaljnjo pot,« je ob letošnji podpori dobrodelnega projekta povedala strokovnjakinja psihosocialnega svetovanja, Evija Evelin Zavrl.

Več o dobrodelnem projektu Nasmeškotek najdete na hofer.si/nasmeskotek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.