1. 12. 2020, 06:00 | Promocijska objava

Hoferjevi Nasmeškotki pomagajo dijakom Botrstva

Promocijsko gradivo HOFER Nasmeškotek

Letošnja sredstva Hoferjevih nasmeškotkov so tokrat namenjena kritju oskrbnin v dijaških domovih.

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa mladostnikom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.

Letos je Nasmeškotek še bolj poseben, saj mu je možno dodati poimensko posvetilo in ga tako svojim bližjim pokloniti še na bolj oseben način.

Poseben pa je tudi letošnji ambasador Nasmeškotkov Peter Poles, ki z veseljem deli nasmehe tako v zasebnem kot poklicnem življenju in pravi: »Veseli me, da lahko letos delim nasmehe skupaj z Nasmeškotkom. Zbrana sredstva pa bodo gotovo zarisala nasmehe tako na obraze dijakov iz socialno šibkih družin programa Botrstvo kot tudi tistih, ki jih imate najraje, zato res hvala za vaš prispevek in podporo.«

Z dobrodelnim Nasmeškotkom bližje lepši prihodnosti

Nasmeškotek so pri podjetju HOFER prvič predstavili leta 2017 v okviru lastne iniciative Danes za jutri, od takrat pa so s projektom zbrali že več kot 41.000 evrov. Tokratna zbrana sredstva od prodaje bodo namenjena dijakom iz socialno šibkih družin programa Botrstvo. Sredstva bodo pomagala pri kritju oskrbnin v dijaških domovih ter tako dijakom olajšala dostop do želene izobrazbe in jim omogočila lepšo prihodnost.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje: »Z vključenostjo v Dijaški sklad pomagamo mladim izpolniti željo po izobraževanju v želeni smeri in verjamemo, da bodo zato imeli svetlo prihodnost. Skupaj z Nasmeškotkom pomagamo uresničiti izjemen potencial dijakov, s tem pa jim omogočamo tudi vesele in nasmejane praznične dni, ki so pred nami.«
Nasmeškotki – dobrodelni, slastni in še bolj osebni

Vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog bo v trgovinah HOFER po ceni 1 evro mogoče kupiti čarobne piškotke – Nasmeškotke. Ti niso le dobrodelni, temveč tudi slastni, letos pa z možnostjo osebnega posvetila na okolju prijazni embalaži še bolj osebni. Tudi letos nastajajo v ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, dolgoletnem HOFERjevem dobavitelju – družinski keksarni Delakorda.

»Z nasmehom drugim ljudem podarimo darilo zdravja, upanja ter svetlobe. Najmanj, kar lahko storimo, je, da nasmešek širimo dalje, ga podarimo mimoidočim ter dosežemo učinek metuljevih kril. Podarite nasmeh drugim vsaj 12-krat na dan ter poiščite srečo v majhnih in preprostih stvareh,« je ob podpori dobrodelnega projekta povedala strokovnjakinja psihosocialnega svetovanja, Evija Evelin Zavrl.

Več o dobrodelnem projektu Nasmeškotek najdete na hofer.si/nasmeskotek.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.