Uredništvo | 9. 12. 2023, 22:05

Veleposlaništvo ZDA v Zagrebu bo vodila vplivna latinsko-ameriška aktivistka (je tudi sodelavka slavne igralke)

Omrežje x/Nathalie Reyes

Rodila se je v Venezueli, sodeluje pa tudi z igralko Evo Longorio Baston.

Nova ameriška veleposlanica na Hrvaškem je Nathalie Rayes, ki jo je ameriški senat prejšnji teden potrdil z večino glasov na predlog predsednika Joeja Bidna. Njej v prid so glasovali vsi demokratski senatorji, pridružili pa sta se jim tudi republikanki Lisa Murkowski iz zvezne države Aljaska in Susan Collins iz zvezne države Maine. Proti je bilo 47 republikanskih senatorjev.

Bela hiša je v obrazložitvi njene nominacije za veleposlanico na Hrvaškem zapisala, da ima 48-letna Nathalie Rayes dolgo in uspešno kariero na številnih vodilnih položajih na področju mednarodne politike, kulturne izmenjave, krepitve civilne družbe, medijev in odnosov z javnostmi (PR ), navaja portal Total Croatia News.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Latino Victory (@latinovictoryus)

Do nedavnega je bila izvršna direktorica organizacije Latino Victory, ki jo je soustanovila igralka Eva Longoria in se zavzema za večji politični vpliv latinskoameriške skupnosti v ZDA. Je podpredsednica Hispanic Federation in članica upravnega odbora progresivne organizacije Planned Parenthood. Senat jo je na predlog sedanje administracije imenoval tudi za članico upravnega odbora Ameriškega inštituta za mir. Sodelovala je tudi v Obamovi administraciji.

Diplomirala je iz sociologije ter magistrirala iz mednarodnih odnosov na kalifornijski univerzi v Los Angelesu. Poleg angleščine govori tekoče špansko in pogovorno arabsko, še navaja omenjeni portal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol