28. 6. 2018, 11:28 | Vir: STA

Hrvaška policija prijela britanskega državljana, ki ga sumi za umor na Pagu

profimedia

Na splitskem letališču so davi prijeli osumljenca za sredin umor britanskega državljana na Pagu, je v Zagrebu sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović. Povedal je, da je osumljenec prav tako britanski državljan. ob tem je napovedal, da bo policija kmalu objavila več podrobnosti o prijetju in okoliščinah umora.

Božinović je dejal, da so identiteto osumljenca za umor ugotovili v sredo pozno popoldne, davi pa so mlajšega moškega tudi prijeli na splitskem letališču Resnik.

Hrvaški mediji danes poročajo, da je bil 26-letni Londončan umorjen pred nočnim klubom na znani plaži Zrće v Novalji na otoku Pagu v spopadu britanskih mamilarskih tolp, ki so preprodajale prepovedane droge med festivalom elektronske glasbe Hideout. Festivala se je udeležilo približno 20.000 obiskovalcev, večina pa jih je prišla iz Velike Britanije.

V spopadu sta bila ranjena še dva britanska državljana, eden od njiju v kritičnem stanju. Zdravniki v bolnišnici v Zadru so potrdili, da je imel pet vbodnih ran v zgornjem delu telesa in da je na intenzivni negi. Lažje poškodovanega moškega so po medicinski oskrbi zadržali na policijski postaji v Novalji.

Hrvaška policija ima indice, da sta se dve skupini mlajših moških iz Velike Britanije spopadli zaradi območja, na katerem so prodajali mamila. Po neuradnih informacijah so policisti v torek zvečer na območju Novalje zasegla večjo količino prepovedanih drog.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.