20. 10. 2020, 16:00

Hrvaški novinar Denis Latin spregovoril o svoji težki bolezni: Prijatelji, mislim, da ste arogantni in slabi ljudje!

Facebook Denis Latin

Novinar Denis Latin je na svoji Facebook strani objavil status o svoji borbi s Chronovo boleznijo, s katero se spopada že vse od leta 1986. Ob tem je obsodil vse, ki se ne držijo ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa.

“Že leta 1986 sem zbolel za nenalezljivo Chronovo boleznijo, ki ni ozdravljiva. Ta bolezen mi je prinesla mnogo preživetih dni v bolnišnici, zahtevne preiskave, nekaj operativnih posegov in številne omejitve v vsakdanjem življenju. Ta bolezen vas zelo omeji in ostajate prikrajšani za vse, kar drugi lahko počnejo. Nekateri prav nič več ne morejo delati in so popolnoma odvisni od tuje finančne in vsakršne pomoči. Nikoli se nisem zaradi tega pritoževal. Samo sem se trudil disciplinirano slediti navodilom zdravnikov in dati vse od sebe v službi,” je začel svoj zapis Latin.

“Zato ne morem enostavno razumeti strahopetnosti in arogance tistih državljanov, ki jim je tako strašno, da si morajo sedaj umivati roke, nositi masko in spoštovati socialno distanco. Z namenom, da bi zaščitili svoje in zdravje drugih. Iz perspektive nekoga, ki je vsaj leto dni svojega življenja preživel v bolnišnici in že 34 let živi s Chronovo boleznijo, ne morem razumeti, da se nekdo ne more odreči lokalom, druženju s prijatelji in podobnim banalnim in praznim stvarem. Prijatelji, mislim, da resnično pretiravate, da ste arogantni in slabi ljudje. Vaš Denis, je Latin zaključil svoj zapis na Facebooku.

Denis Latin je novinar, ki je za svoje delo prejel številne nagrade, slovenski gledalci pa se ga verjetno najbolj spomnijo kot voditelja oddaje Latinica na hrvaški televiziji, ki jo je vodil od leta 1993 do leta 2011. Danas je urednik v informativnem programu na HRT.

Crohnova bolezen je avtoimunska bolezen, pri kateri lastni imunski sistem napada gastrointestinalni trakt ter s tem povzroča kronično vnetje. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ