Hrvat je pokazal, kakšno je meso, ki ga je kupil v Lidlu, a takih odzivov verjetno ni pričakoval, opozorili so ga na nekaj drugega

29. 8. 2025, 19:00 | Uredništvo
Hrvat je pokazal, kakšno je meso, ki ga je kupil v Lidlu, a takih odzivov verjetno ni pričakoval, opozorili so ga na nekaj drugega (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse skupaj je pokazal na svojem Facebook profilu in sprožil pravo debato.

Gospod je na svojem Facebook profilu delil izkušnjo iz Lidla - in objavil fotografije. Kot je zapisal, je 23. avgusta kupil meso z rokom trajanja do 27. avgusta. A le dva dni pozneje, ko je meso vzel iz hladilnika, ga je pričakalo nekaj ogabnega. "Pazite, kaj kupujete v Lidlu. Čevapčiči, kupljeni 23. 8. 2025 z rokom uporabe do 27. 8. 2025, so bili danes (25. 8. 2025) vzeti iz hladilnika za pripravo, a so pobelili kot cunja. Le na sredini se vidi rdeče meso, o vonju po odprtju pa raje ne govorim … Toliko o svežih izdelkih v Lidlu," je zapisal ob slikah, ki so res dovolj zgovorne.

Očitno so prizori res neverjetni, tako da je objava hitro sprožila veliko odzivov. Med drugimi se je oglasil nekdo, ki se očitno spozna na meso in skušal je razložiti, zakaj je prišlo do tega. "Predlagam merjenje temperature hladilnika, kjer se shranjuje sveže meso. Če je stalna temperatura 1,5 stopinje, zdrži shranjevanje do 12 ur, sicer pa – ne glede na rok trajanja – takoj zamrzniti. Prva napaka pri omenjenem nakupu je, da si le 2 % vseh kupcev s sabo nosi termobox – osnovo za preprečevanje kontaminacije in razmnoževanje salmonele. Druga stvar je čas, torej trajanje od trenutka, ko vzamete meso iz hladilne vitrine, do prihoda domov. Kakovosti mesa v Lidlu ne želim komentirati, si pa predstavljam, kakšna je transparentnost izdelkov na Hrvaškem," je zapisal eden od komentatorjev.

No, nekateri pa so menili, da je sprememba barve mesa po nekaj dneh normalna in da ni nujno, da je pokvarjeno. "To je normalna barva. Sumnjivo bi bilo, če bi po toliko časa ostalo rdeče. Meso izgubi rdečo barvo po 2–5 dneh (odvisno od vrste) zaradi oksidacije mioglobina. Z vakuumiranjem in zamrzovanjem se to lahko podaljša. To, da meso ni rdeče, nikogar ne bi smelo skrbeti – pravzaprav je to dokaz, da ni obdelano s kemikalijami, da bi bilo videti lepše, kar mnogi počnejo," je zapisal eden od uporabnikov. Lahko bi dodali, da je ob tem spregledal avtorjeve besede o neprijetnem vonju mesa.

Neverjeten posnetek z avtoceste: voznik se je za las izognil žerjavu (VIDEO)

Našel pa se je tudi komentator, ki je zagovarjal priljubljenega diskontnega trgovca. "Glavno, da ste očrnili Lidl. Najprej razmislite, kam in kako ste potovali domov iz trgovine. Takoj, ko ga vzamete iz hladilnika in položite v košaro, se začnejo spremembe na hrani, še posebej na svežem mesu. Poleg tega ste ga imeli doma dva dni v svojem hladilniku, ki za to ni primeren. To je povsem normalen pojav pri mleti in začinjeni masi. To bi se zgodilo tudi vam, če bi doma imeli takšno maso, ki ste jo sami začinili – še posebej, če dodate vegeto in česen," je menil eden od komentatorjev. Vsekakor je jasno, da je kupec doživel neprijetno presenečenje, težko pa je reči, zakaj je prišlo do tega in na čigavi strani je odgovornost.

Kakšna svinjarija! Znani trgovec takole nesramno goljufal z mesom, kupci so zgroženi