17. 8. 2023, 15:22 | Promocijska objava

Huawei P60 Pro navdušuje z velikimi povečavami

promocijska fotografija

Pametni Huawei P60 Pro premika meje mobilne fotografije tudi v svobodi vplivanja na goriščno razdaljo, ki se kaže v raznovrstnih povečavah – zumih.

Eno zadnjih področji, na katerem so bili kompaktni fotoaparati v prednosti, so velike povečave. Za počitniško fotografijo na primer so čim višji »zumi« še vedno hvaležna možnost, saj se velikokrat iz takšnih ali drugačnih razlogov motivu ni mogoče približati na razdaljo, ki bi si jo želeli ali je potreba za odlično kadriranje. Ko so pametni telefoni začeli pridobivati kamere, ni bilo več ovir, da ena ne bi imela teleobjektiva. Se pa je pojavila druga težava. Večjo povečavo želimo, globlji (debelejši) mora biti objektiv. 

Zakoni fizike otežujejo vgradnjo teleobjektivov v pametne telefone, saj je debelina tega odvisna od povečave, pa tudi fizične velikosti tipala. Zaradi tega so se že pred časom uveljavili periskopski objektivi, katerih leče so razporejene po dolžini telefona, namesto »debelini«, na koncu niza pa je optična prizma, ki svetlobo preusmeri za 90 stopinj, da skozi leče »pade« na tipalo. Zaradi takšne postavitve objektiva so mogoče večje optične povečave, ne da bi zaradi tega morali debeliti telefon ali manjšati tipala. Nova telefoto kamera Ultra Lighting pametnega telefona Huawei P60 Pro pa izredno dobro deluje tudi v načinu makro (bližinske) fotografije. Razlog se zopet skriva v sistemu leč. Ker so premične, nudijo prilagodljiv nadzor razdalje ostrenja. Praktično to pomeni, da je kamera zmožna jasnega fotografiranja predmetov na večjih razdaljah in obenem tudi povečanih makro približkov.  

promocijska fotografija

Huawei P60 Pro pa se ne zanaša le na optiko za doseganje povečav, dobršen del primaknejo tudi programski algoritmi. Dokler uporabnik ne gre prek 3,5-kratne povečave, kamere s teleobjektivom ne uporablja. Uporabi namreč visoko ločljivost tipala glavne kamere ter sposobnost algoritma, da sestavi več sočasno posnetih fotografij v eno zelo visoke ločljivosti, nato pa iz nje »izreže« želen pogled. Pri 3,5-kratni povečavi pa se zanaša izključno na kamero s teleobjektivom. S kombinacijo več posnetkov in zmogljivostjo algoritma je Huawei P60 Pro sposoben doseči 10-kratno hibridno povečavo skoraj brez izgube na kakovosti fotografije. Od tu naprej pa se povečava pozna na kakovosti fotografije, vendar so podrobnosti tudi pri najvišji 100-kratni povečavi še vedno lepo vidne. 

Po zaslugi svetlobne moči objektiva svetloba ni več ovira med fotografiranjem čudovitega miniaturnega sveta. Fotografirate lahko ob vsakem času dneva, med dnevnim sprehodom po naravi, ponoči v mestih ali v zatemnjenih prostorih. Še posebej se nova telefoto kamera obnese med fotografiranjem divjih živali, ki vas največkrat ne spustijo v svojo bližino. Tudi ponoči, ko vam po njeni zaslugi zlahka uspe zajeti obrazne podrobnosti, čeprav ste žival fotografirali od daleč! Na primer čebele med vstopom v panj ali ptice, ki počiva na veji.  

promocijska fotografija

Zvrhan koš novosti 

Poleg pametnega telefona Huawei P60 Pro je Huawei pred kratkim na naš trg poslal čudovita pametna telefona Huawei nova 11 Pro in Huawei nova 11i, izredni prepogljivi pametni telefon Huawei Mate X3, pametne ure serije Huawei Watch 4 in izredno Huawei Watch Ultimate.

Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/