14. 4. 2019, 12:07 | Vir: STA

Huda nesreča pri Kobaridu terjala tri življenja, voznik težko poškodovan

Prostovoljno gasilsko društvo Kobarid

V prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto okoli 15.30 na glavni cesti med Kobaridom in Starim selom, so umrli trije sopotniki, voznik avtomobila pa je utrpel hude telesne poškodbe in so ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico, so sporočili novogoriški policisti. Šlo je za domačine, stare od 37 do 54 let.

Do prometne nesreče je prišlo na glavni cesti Kobarid-Staro selo pri Hiši Franko, udeležen je bil osebni avtomobil s slovensko registracijo, so zapisali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Na kraju nesreče je ogled opravila preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici s pomočjo policistov iz Nove Gorice in Bovca, na kraju so bile tudi vse druge pristojne službe.

V osebnem avtomobilu Audi A6 so bili štirje domačini, 52-letni voznik in 51-, 54- in 37-letni sopotniki.

V sporočilu so na PU Nova Gorica zapisali, da je voznik vozil z veliko hitrostjo iz smeri Robiča proti Kobaridu. Izven naselja Staro selo potem, ko je pripeljal iz blagega levega ovinka, zaradi hitrosti vozila ni mogel več obvladovati.

Zaneslo ga je desno izven vozišča, kjer je z desnim bokom trčil najprej v drevo, nakar ga je dvignilo v zrak. Po dobrih 23 metrih je vozilo padlo nazaj na vozišče in po cesti drselo skoraj 19 metrov ter se nato po 36 metrih prevračanja ustavilo v jarku, prevrnjeno na streho.

51-, 54- in 37-letni sopotnik so bili v prometni nesreči tako hudo poškodovani, da so na kraju nesreče poškodbam podlegli, je še sporočila policija. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.