22. 3. 2022, 18:00 | Promocijska objava

Ideje za doma narejena darila za materinski dan

Promocijsko gradivo

Prav je, da svojim mamam z izkazanim spoštovanjem in svojo ljubeznijo polepšamo prav vsak dan, pomembno pa je tudi to, da se na svoj dan – materinski dan, počutijo še posebej lepo.

To lahko dosežemo tako, da mamici zapojemo kakšno pesem, ji poklonimo šopek na travniku nabranih rož ali pa ji poklonimo kakšno drobno pozornost v obliki darila. Ker pa se najboljših stvari v življenju ne da kupiti, vam ponujamo nekaj idej, za doma narejena darila za materinski dan, ki bodo, verjemite, še kako dosegla svoj učinek.

Pismo mami

Najbolj unikatno darilo bo zagotovo pismo mamici. V njem ji povejte, kako zelo jo imate radi ter kako ste ji hvaležni za vso njeno ljubezen in ves trud ter pozornost, ki vam jo namenja. Lahko ji v obliki inicialk njenega imena napišete besede, ki jo najbolje opišejo. Zelo lepo darilo pa bo tudi, če boste vzeli škatlico, ki jo boste okrasili po svoje ter vanjo dali 365 listkov in na vsakega izmed njih napisali, zakaj je ravno ona najboljša mama na svetu. Tako bo lahko vsak dan do naslednjega materinskega dneva iz škatlice vzela listek in prebrala misel, ki ji bo zagotovo polepšala dan.

Cvetlice

Ni je mame, ki ne bi oboževala cvetja. Vendar bodite iznajdljivi in se potrudite, da bo tudi to posebno in unikatno. Ne kupujte ga v cvetličarni, ampak se sprehodite po bližnjem travniku in naberite šopek najrazličnejšega cvetočega cvetja. Lahko pa nabrane cvetlice posušite ter jih uokvirite in takšno darilo bo vaši mami ostalo za vedno.

Knjižica kuponov

Odlična ideja, ki se je bo razveselila prav vsaka mama. Mame imajo običajno polne roke dela in vedno jim primanjkuje časa, zato jim izdelajte knjižico kuponov, ki bo vaši mami vsaj malo olajšala dneve. Na vsak kupon zapišite opravilo, ki ga boste vi opravili namesto nje in ji tako omogočili, da si vzame nekaj trenutkov zase. Nekaj primerov kuponov: kupon za kuhanje, kupon za pomivanje posode, kupon za pospravljanje predalov, kupon za zlaganje oblačil, kupon za čiščenje doma, kupon za masažo, kupon za obešanje perila, …

Piškoti v kozarcu

Ker sladko seže do srca in ker gre ljubezen skozi želodec, bo sladko presenečenje za mamico odlična izbira. Na internetu izbrskajte najbolj okusen recept za piškote, v Lidl katalog Slovenija poiščite vse sestavine zanje, ter jih specite. Ko se ohladijo, z njimi napolnite kozarec, ki ga predhodno tudi sami okrasite, tako da nanj kaj narišete ali pa napišete kakšno lepo misel, ki bo vašo mamo še dodatno razveselila.

Fotoalbum

Zagotovo obstaja cel kup fotografij, ki jih lahko spremenite v doma izdelan fotoalbum. Izberite najlepše trenutke, ki ste jih preživeli s svojo mamo oziroma celotno družino, natisnite te fotografije in iz njih izdelajte fotoalbum. Dodajte še malo osebne note ob kateri bo mama povsem raznežena. Sleherno fotografijo opremite z različnimi napisi in zabavnimi dejstvi, ki vam pridejo na misel, ko jo pogledate. V kolikor imate možnost, bo odlično, če boste dodali še kraj in datum, ko je bila fotografija posneta, saj boste lahko tako skupaj obujali spomine na tisti čas.

Materinski dan naj nas spomni na ljubezen naše mame in trud ter skrbnost, ki nam jo ves čas namenja. Biti mama je zelo težak poklic, a hkrati eden najlepših, zato je pomembno, da svojim mamam pokažemo ljubezen prav vsak dan in jim povemo, da jih imamo neizmerno radi.