24. 9. 2021, 10:21

Igor Bračič - Sadež: "Najprej sem bil razkačen, ko sem se pomiril, sem postal nesramen."

Bor Slana/STA

V podkastu Številke na RTV Slovenija so imeli tokrat v gosteh glasbenika, improvizatorja in pisca zabavnih besedil Igorja Bračiča, ki deluje v glasbeni skupini Slon in Sadež.

Z voditeljem Slavkom Jeričem je med drugim osvetlil nedavne dogodke, ki so se zgodili pred stavko RTV Slovenija.

Naj spomnimo: Igor se je pred kamerami protestnikov zapletel v verbalni dvoboj z zanikovalci epidemije, ki so takrat že tedne 'bivakirali' pred vhodom stavbe in tam glasno izražali svoje nestrinjanje z vladnimi ukrepi, strokovnimi priporočili in znanstvenimi uvidi.

Na pripombo voditelja podkasta, da smo 'dolgo vedeli, kaj ga v življenju zabava, slab mesec pa zdaj tudi vemo, kaj ga jezi ...', je Igor Bračič - Sadež odgovoril:

Točno to, ljudje so končno videli, kaj me jezi. Slon in Sadež sva skrbela, da javno ni bilo nikoli zares izrečeno, kaj si osebno res misliva o določenih temah. Pazila sva, da sva bila v večini intervjujev šaljiva, nikoli nisva govorila o osebnih prepričanjih. Vsak, ki pozna najin repertoar, gotovo nima dileme o najinih osebnih prepričanjih, saj jasno butajo iz komadov. Zdaj pa se je najbrž prvič zgodilo, da smo izvedeli, kaj si Igor osebno misli o neki temi. Iz posnetka je jasno videti, da sem bil v tistem trenutku jezen. To ni bilo zaigrano, najprej sem bil razkačen, ko sem se pomiril, sem postal nesramen, a tak sem. Ljudje, ki me poznajo, so rekli: 'Ja, Igor je tak.'

Vir izjave: rtvslo.si/stevilke

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.