21. 2. 2019, 14:00 | Vir: STA

Igralec serije Empire verjetno sam zrežiral rasistični napad nase, je prepričana policija!

profimedia

Policija v Chicagu je v sredo temnopoltega televizijskega zvezdnika serije Empire Jussieja Smolletta opredelila kot osumljenca v kazenski preiskavi napada nanj. Policija sumi, da je sam zrežiral napad, za katerega je obtožil neimenovana podpornika predsednika ZDA Donalda Trumpa.

36-letni Smollett je 29. januarja prijavil, da sta ga v zgodnjih jutranjih urah na ulici v Chicagu napadla in pretepla dva bela Trumpova podpornika, ki sta ga zmerjala zaradi njegove homoseksualnosti in barve kože, polila z belilom za perilo, nato pa mu okrog vratu nataknila še zanko za obešanje. S to zanko okoli vratu je potem domnevno napadeni odkorakal v svoje stanovanje.

Policisti so kmalu posumili, da je z zgodbo nekaj narobe. Smollett med drugim preiskovalcem ni hotel predati telefona, na katerem so bile domnevne grožnje. Posnetka napada na ulici niso mogli najti kljub varnostnim kameram, našli pa so dva temnopolta silaka iz Nigerije v bližini kraja domnevnega napada. Pred kratkim so ju zaslišali in potrdili, da gre za igralčeva znanca.

Obstaja tudi videoposnetek obeh kako nekaj dni pred domnevnim napadom kupujeta rdečo kapo s Trumpovim sloganom in dve tako imenovani smučarski maski, to je pokrivalo za celo glavo z odprtinami za oči in usta, ki je bolj kot pri smučarjih priljubljeno pri roparjih.

Zgodba je zdaj taka, da je Smollett napad zrežiral iz za zdaj še ne povsem jasnega razloga. Smollett preko svojih odvetnikov še vedno vztraja, da se je napad res zgodil. Policija je dokaze predala tožilstvu, ta pa veliki poroti, ki bi naj kmalu potrdila obtožnico proti Smollettu zaradi lažne prijave, ki mu lahko prinese maksimalno kazen treh let zapora.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord