27. 6. 2019, 14:27 | Vir: STA

Ima Angela Merkel zdravstvene težave? Na uradni slovesnosti se je ponovno tresla!

profimedia

Nemška kanclerka Angela Merkel se je danes v Berlinu udeležila slovesnosti ob prevzemu poslov nove nemške ministrice za pravosodje Christine Lambrecht, na kateri se je devet dni po podobnem incidentu in le nekaj ur pred odhodom na vrh G20 v Osaki ponovno tresla. Ponudili so ji kozarec vode, a ga je zavrnila. Zdaj naj bi se počutila bolje.

Primopredaja poslov je potekala na gradu Bellevue v Berlinu. Dosedanja pravosodna ministrica Katarina Barley namreč odhaja v Evropski parlament, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Merklova se je tresla približno dve minuti.

Ko je 30 minut kasneje prispela v parlament, naj bi bila videti dobro. Tiskovni predstavnik kanclerke je sporočil, da se tako tudi počuti.

Dodal je, da se bo udeležila vrha G20 na Japonskem, ki se bo začel v petek. Po vrhu se bo odpravila še v Bruselj, kjer bodo v nedeljo potekali pogovori o bodočem predsedniku Evropske komisije, poroča Deutsche Welle.

Merklova bo na Japonsko letela z letalom že danes, za primer, če se to slučajno pokvari, pa bo pripravljeno še rezervno letalo. Prav tako bo rezervno letalo v pripravljenosti za let nazaj.

Nemška kanclerka je bila v središču pozornosti zaradi tresavice že 18. junija, ko je v Berlinu sprejela ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Kasneje je dejala, da se je to zgodilo zaradi dehidracije in da se je po nekaj kozarcih vode počutila bolje.

Nemčijo je sicer v teh zajel vročinski val.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.