A. B. | 3. 4. 2022, 15:31

INCIDENTI v Srbiji. Pretepli tudi ŠEFA opozicijske stranke

Aleksander Vučić.

Profimedia

Srbski volivci so močno na trnih. Tako zelo, da na voliščih spremljamo celo nenadzorovane izgrede. 

Na srbski supervolilni dan, ko potekajo parlamentarne, predsedniške in v nekaterih mestih in občinah še lokalne volitve, so v Beogradu pretepli vodjo opozicijskega Gibanja svobodnih državljanov Pavla Grbovića. V svojem boju proti trenutnemu srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću in njegovi strani SNS pa je bil deležen tudi udarcev. 

Po poročanju srbskih medijev so namreč Grbovića v naselju Nova Galenika napadli aktivisti Vučićeve stranke, poroča N1.  Eden od njih je nato z Grbovićem fizično obračunal, posnetek prepira je na Instagramu delila Grbovićeva zaročenka Nina Stojaković. “Mladoletni fant je preverjal, kdo je glasoval na volišču 67,” je ob tem zapisala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Stojakovic (@cravingsbyninochka)

Iz opazovalne misije Crta so sporočili, da beležijo ogromno primerov fizičnega in verbalnega nasilja na voliščih, "obveščeni smo bili tudi o številnih drugih nasilnih incidentih," so povedali po poročanju N1.

O fizičnem obračunu poročajo tudi iz Čačka, kjer naj bi bil po poročanju N1 napaden poslanev Vučićeve SNS, Bata Jugovića. “Policija je o tem obveščena in verjamemo, da bodo pristojni državni organi svoje delo opravili dobro,” so sporočili iz stranke. 


Medtem so svoj glas oddali že številni politični akterji, med njimi tudi Aleksander Vučić

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord