4. 1. 2017, 10:32 | Vir: STA

Indija: Policija resno preiskuje silvesterske spolne napade na ženske!

profimedia
Indija: Policija resno preiskuje silvesterske spolne napade na ženske! (foto: profimedia)

Indijska policija je začela policijsko preiskavo zoper tolpe moških zaradi spolnih zlorab na silvestrski večer, incident pa je sprožil vsesplošno ogorčenje, piše STA.

Policijski komisar iz Bangaloreja Praveen Sood je povedal, da so začeli preiskavo zaradi obtožb, da so ženske med silvestrskimi praznovanji na prostem lovili, otipavali, nadlegovali in oropali.

Preiskava je sledila javnemu zgražanju zaradi komentarjev nekega lokalnega ministra, ki je za napade okrivil "zahodna oblačila".

"Nismo izgubljali časa," je Sood povedal novinarjem ter dodal, da policijske ekipe intenzivno delajo, zato je prepričan, da bodo storilce ujeli.

"Kot obljubljeno, smo pridobili verodostojne dokaze. Preiskava je v teku," je Sood sporočil preko Twitterja.

Policija je ukrepala po pregledu posnetkov 45 kamer kitajske televizijske mreže CCTV, ki so nameščene v mestnem središču, kjer se je ob praznovanju novega leta zbralo več sto ljudi.

Videoposnetek, ki je zaokrožil po socialnem omrežju, prikazuje jokajočo žensko, ki kliče na pomoč.

Podobni napadi tudi lani!

Napadi v Bangaloreju so privedli do primerjave z lanskoletnimi novoletnimi spolnimi napadi v nemškem mestu Köln, kjer so policiji očitali, da je izgubila nadzor.

V Indiji so spolni napadi na ženske pogosti, še posebej pa je svet pretresel incident decembra 2012, ko je študentka kot žrtev skupinskega posilstva na avtobusu v New Delhiju zaradi poškodb kasneje umrla.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.