Ž.A. | 19. 11. 2021, 00:14

Iščete ideje za ADVENTNI VENČEK? Predstavljamo vam nekaj najlepših!

Lipardesign Matic Lipar

Ste že pogledali na koledar in videli, da bomo kmalu praznovali prvo adventno nedeljo? In, kaj nam takrat ne sme manjkati? Venček, seveda! Adventni venček je osrednja dekoracija vsake hiše in pomembno je, da vam je všeč, saj bo vaš dom krasil vsaj en mesec ali več.

Če iščete preplet modernosti s tradicijo in če želite slediti letošnjim trendom, vam je v nadaljevanju Metka iz Sanjskega šopka pripravila nekaj prečudovitih venčkov, v katere se boste zagotovo zaljubili. Poleg tega se sprehodimo čez najpogostejša vprašanja glede venčkov. Ste pripravljeni?

Zakaj pravzaprav venček?

Tudi gre predvsem za simboliko, saj venček predstavlja sklenjen krog in bližino. Vrednote, ki jih v prazničnem času želimo čutiti tudi mi, pa naj bo to z družino ali prijatelji.
 
Krog simbolizira večno življenje, upanje življenja, štiri letne čase, večnost, neskončnost, vero in upanje v dobro.

V poplavi raznolikih venčkov se najprej vrnimo na sam začetek. Takrat so bili venčki izdelani iz zimzelenih materialov, saj predstavljajo kontinuiteto in preživetje v težkih časih.

Zakaj izbrati venček? 

Ja, venčki so povezani z vero in s praznovanjem štirih adventnih nedelj, ampak postali so pravi modni dodatek za praznične dni.

Lipardesign Matic Lipar

Letošnji vodilni trend je usmerjen v naravne materiale, vendar z dodano vrednostjo - obdelavo. Priljubljene so beljene ali barvne veje, listi in suho cvetje, ki jih lahko povežete z lubjem, koreninami ali mahom. Pri tem pozabite plastične elemente in se prepustite naravi.

Mora biti adventni venček samo v obliki kroga?

Sklenjen krog je značilen tako za stenske venčke (na primer na vratih) kot tudi za adventne venčke za na mizo. V zadnjem času pa smo opazili vse več netradicionalnih oblik kot so dekoracije v okrogli ali podolgovati posodi, ohranjena pa je ena glavna značilnost - štiri sveče.

Lipardesign Matic Lipar

Venčki se v zadnjem času sploh ne držijo tradicionalnih oblik. Priljubljene so tudi čisto posebne verzije, ki izgledajo resnično prečudovito.

Lipardesign Matic Lipar
Kaj pa barve?

Izbrati rdeče odtenke ali se posluževati umirjenih tonov? Letošnji trend narekuje nežne, krem barve - paleta je sicer široka, vendar umirjena. Poizkusite lahko tudi s kombinacijo modre z belo in srebrno, do klasične zeleno rdeče kombinacije ali sive, bele in zlate. In še enkrat - ne pozabite na nežnost.

Lipardesign Matic Lipar
Ampak, ali so sveče obvezne?

Sveče niso obvezne. Če venček krasi vhodna vrata, predsobo ali je obešen na steni, sveče niso potrebne. V primeru, da je venček med ljudmi - torej na jedilni mizi ali mizi v dnevni sobi, pa so sveče priporočene. Zakaj? Oddajajo čarobno energijo, oddajajo toploto in ljubezen.

Lipardesign Matic Lipar

Upamo, da vam je Metka iz Sanjskega šopka pomagala izbrati svoj popoln venček. Ideje so več kot prečudovite in skupaj upajmo, da bodo tudi prihajajoči prazniki takšni!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.