18. 5. 2020, 11:35

Iščete varstvo za svojega otroka? Poskusite z brezplačno aplikacijo MyNanny!

profimedia
Iščete varstvo za svojega otroka? Poskusite z brezplačno aplikacijo MyNanny! (foto: profimedia)

Brezplačna aplikacija MyNanny je te dni aktivirala že prek 1.000 mladih ponudnikov varstva in več kot 250 družin, ki potrebujejo pomoč pri varstvu otrok.

Staršem, ki se zaradi narave svojega dela in sektorja, v katerem delajo vračajo na delovno mesto, obenem pa potrebujejo varstvo na domu, je slovensko podjetje brezplačno ponudilo družbeno odgovorno mobilno aplikacijo MyNanny. Aplikacija omogoča enostavno povezovanje staršev z varuškami, uporabniki pa jo lahko brezplačno prenesejo iz GooglePlay in App Store.

»Veseli smo odziva mladih in zdravih posameznikov, ki so pripravljeni pomagati staršem, ki zaradi narave in nujnosti svojega dela ne morejo ostati doma. Verjamemo, da bomo s tem tudi razbremenili najbolj ogroženo skupino prebivalstva, starejše, babice in dedke, ki sicer pogosto zagotavljajo varstvo, in pomagali čim več staršem, ki delajo na nepogrešljivih delovnih mestih in v prihodnjih tednih ne bodo mogli ostati doma z otroki. Upamo, da novica o platformi MyNanny doseže čim več pomoči potrebnih  staršev, zato smo veseli vsake pomoči medijev pri obveščanju širše javnosti,« razlaga direktor in ustanovitelj podjetja Mynanny, d. o. o., Miha Culiberg.

V brezplačno aplikacijo MyNanny se lahko prijavijo starši, ki potrebujejo varovanje otrok na domu, in ponudniki varstva. S pomočjo aplikacije bodo starši lažje in hitreje poiskali varuha ali varuško, omogočena jim bo tudi direktna komunikacija.

Aplikacija je sicer namenjena ponudnikom in iskalcem varstva otrok, a jo v omenjenem podjetju dajejo na voljo tudi vsem, ki v teh kriznih razmerah potrebujejo ali ponujajo tudi kakršnokoli drugo pomoč.

S tem želijo spodbuditi solidarnost in medsebojno pomoč, zato upajo, da se bo prijavilo tudi čim več ponudnikov brezplačnega varstva. Vsako varuško ali varuha, ki se prijavi v aplikacijo MyNanny, pozivajo, da iskreno odgovori na vprašanja, predvsem tista o svojem trenutnem zdravstvenem stanju. »Želimo, da se v trenutnih razmerah prijavijo predvsem osebe, ki so dejansko tudi v času epidemije pripravljene nase prevzeti odgovorno nalogo varstva otrok, obenem pa dajemo našo aplikacijo na voljo tudi vsem, ki potrebujejo tudi kakšno drugo pomoč, in vsem, ki jo ponujajo,« še dodaja Miha Culiberg. »Na aplikacijo so se izjemno pozitivno odzvali tudi župani posameznih občin, ki so že pred časom prostovoljce tudi po svojih občinah pozvali k prijavi.«

Aplikacija MyNanny je prva brezplačna družbeno odgovorna aplikacija v Sloveniji v obliki stičišča iskalcev in ponudnikov varstva iz istega kraja. Aplikacija je nastala pred slabim letom v podjetju Mynanny, d. o. o., ki je pridobilo zagonska sredstva Slovenskega podjetniškega sklada, ki nudi podporo startup podjetjem. Njen namen je, da staršem zagotovi hiter in kakovosten dostop do varstva, po drugi strani pa omogoči osebam, ki rade delajo z otroki in imajo izkušnje, da ponudijo varstvo.

Starši si lahko aplikacijo MyNanny preprosto, z enim klikom, prenesejo na telefon, v naslednjem koraku pa uredijo uporabniški račun, v katerem navedejo osebne podatke in potrebe svojih otrok, nato pa jo začnejo uporabljati. Odprla se jim bo možnost za iskanje varuške ali varuha v bližini. Prav tako se lahko s pomočjo aplikacije neposredno dogovarjajo s ponudnikom varstva in preverijo ustreznost ponudbe glede na svoja pričakovanja.  

Aplikacija MyNanny pa je obenem platforma, na kateri se lahko prijavijo vsi tisti, ki ponujajo varstvo. Tudi zanje je namestitev preprosta – z enim klikom. Nato oddajo ponudbo, določijo ceno svoji storitvi, ki je lahko tudi brezplačna, nato pa se prek sporočila povežejo s starši, s katerimi se dogovorijo o vsem, kar je potrebno za varstvo otroka.

Želijo si, da se bodo starši na podlagi dogovora z varuško tudi odločili za dolgotrajno varstvo. S tem se bo tudi zmanjšala frekvenca stikov, saj bodo otroci v kontaktu samo  z varuško, ne pa z različnimi ljudmi.

Vse potrebne informacije o aplikaciji MyNanny so za starše in varuške na voljo na spletnih straneh www.mynanny.si in www.varuska.si. Starši in varuške lahko pišejo tudi na info@mynanny.si ali pokličejo 040 301 730.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.