14. 5. 2021, 16:35 | Vir: STA

Italija bo v nedeljo odpravila obvezno karanteno za članice EU, Veliko Britanijo in Izrael

profimedia

Italija odpravlja obvezno karanteno za vse obiskovalce iz držav članic Evropske unije, Velike Britanije in Izraela, so danes sporočili z ministrstva za zdravje. Od nedelje bo za prebivalce omenjenih držav možen vstop v državo ob predložitvi negativnega testa na novi koronavirus, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V okviru novih pravil bo Italija tudi razširila seznam t. i. letov brez covida-19. To pomeni, da potniki pred vkrcanjem in po izkrcanju opravijo molekularne teste na novi koronavirus. Po novem bodo lahko poleg Američanov v Italijo prek teh koridorjev prišli tudi potniki iz Kanade, Japonske in Združenih arabskih emiratov, pristali pa bodo lahko v Rimu, Milanu, Neaplju in Benetkah.

Še naprej pa ostajajo prepovedani prihodi iz Brazilije.

Do zdaj je v Italiji za vstop v državo veljala obvezna predložitev negativnega testa na novi koronavirus, petdnevna karantena in novi test ob koncu karantene.

Italijanski premier Mario Draghi je ocenil, da je vrnitev tujih turistov v državo ključnega pomena pri zagonu gospodarstva. Italija je ena od najbolj prizadetih držav v pandemiji covida-19, ki je terjal več kot 120.000 življenj. Prejšnji mesec so odpravili več strogih omejitvenih ukrepov, med drugim so znova dovolili odprtje teras restavracij in kavarn, še vedno pa je v veljavi policijska ura.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec