13. 8. 2020, 08:00 | Vir: STA

Italija uvedla obvezno testiranje na koronavirus ob prihodu iz Hrvaške, Grčije, Malte in Španije

Shutterstock
Italija uvedla obvezno testiranje na koronavirus ob prihodu iz Hrvaške, Grčije, Malte in Španije (foto: Shutterstock)

Italija je v sredo uvedla obvezno testiranje na koronavirus za vse, ki bodo v državo prišli iz Hrvaške, Grčije, Malte in Španije. Odlok o tem je podpisal italijanski minister za zdravje Roberto Speranza, ki je v sredo zvečer na Facebooku tudi sporočil, da so prihodi iz Kolumbije po novem prepovedani.

"Še naprej moramo biti previdni, da bi ohranili rezultate, ki smo jih s skupno žrtvijo dosegli v zadnjih mesecih," je še zapisal minister.

Primorski dnevnik na svoji spletni strani pojasnjuje, da je italijanska vlada razmišljala celo o obvezni karanteni za turiste in druge, ki pridejo v Italijo iz omenjenih držav, a se za ta ukrep ni odločila. Bi ga pa lahko uvedla ob dodatnem naraščanju števila okužb v teh državah, še piše tržaški časnik.

Na Hrvaškem so v sredo potrdili 130 novih okužb z novim koronavirusom v zadnjem dnevu, kar je bil drugi najhujši dan od začetka pandemije, medtem ko je Grčija zabeležila rekordnih 262 novih okužb.

Italija je med evropskimi državami, ki jih je pandemija covida-19 najhuje prizadela, nekaj časa je bila celo v svetovnem vrhu po številu okuženih z novim koronavirusom in smrtih žrtvah. Z izredno strogimi ukrepi, tudi večmesečno karanteno za vso državo, so uspeli širjenje novega koronavirusa zajeziti. A v zadnjih dneh število novih okužb spet narašča in oblasti se bojijo drugega vala pandemije.

V sredo so potrdili 481 novih okužb in deset umrlih za covidom-19, kar je dvakrat več, kot so jih v povprečju beležili junija, ko je država razrahljala številne ukrepe za zajezitev pandemije. Skupno so v Italiji doslej zabeležili skoraj 252.000 okužb z novim koronavirusom, covid-19 pa je doslej zahteval več kot 35.200 življenj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.